MónTerrassa
El ple de Terrassa exigeix la llibertat dels presos polítics
  • CA
els acisats
Els acusats, en un moment del judici | QS

!--akiadsense-->

El ple de l’Ajuntament ha aprovat el punt número 3 d’una proposta de resolució presentada per Junts per Terrassa: “Exigir la immediata llibertat de tots els acusats”, dels presos polítics, ara empresonats i a l’espera de la resolució del Tribunal Suprem, que els ha jutjat. Entre ells hi ha el terrassenc i ex conseller Josep Rull. La proposta ha comptat amb 15 vots a favor, 8 de Tot per Terrassa, 5 d’ERC-MES i 2 de Junts. L’abstenció ha correspost al regidor de l’equip de govern Javier Fernández Ribero. Els 11 “no” han arribat de les files del PSC (7) i de Ciutadans (3) i de Raúl Ibañez Linares, regidor responsable de Manteniment Urbà, Parc i Jardins, Obres Públiques. Els membres de Tot per Terrassa tenien llibertat de vot.

Els cinc punts de la moció eren:

1- Mostrar el suport, escalf i acompanyament als dirigents polítics i socials que han estat jutjats i s’enfronten a unes acusacions infundades, així com a les seves famílies i les seves amistats.

2- Instar al Govern de l’Estat i a la Generalitat a la resolució política i democràtica del conflicte, a través del diàleg constructiu sense condicions.

3. Exigir la immediata llibertat de tots els acusats.

4. Fer una crida als terrassencs, als catalans i als ciutadans del conjunt de l’Estat espanyol perquè responguem d’una manera pacífica i ferma en defensa dels valors democràtics amenaçats i l’exercici de drets fonamentals.

5. Penjar una pancarta al balcó de l’Ajuntament denunciant la injustícia amb les preses i presos polítics, el text de la qual sigui “la democràcia no es jutja”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa