MónTerrassa
El ple aprova regular el preu dels lloguers i els desnonaments oberts
  • CA
Manifestants reivindiquen el lloguer social i que no es tallin els subministraments bàsics | Cristóbal Castro

Una de les qüestions que més minuts van ocupar en el ple municipal de Terrassa d’aquest dijous va ser l’habitatge. D’entrada, es va debatre sobre l’acord presentat per Terrassa en Comú per regular el preu del lloguer a la ciutat, que és d’uns 800 euros de mitjana. Els Comuns van demanar un seguit de propostes i mesures per “garantir el dret a l’habitatge”, i han exigit al Govern espanyol de Pedro Sánchez la retirada del ‘Real Decreto Ley 21/2018 de Medidas Urgentes en materia de vivienda y alquiler’, així com l’elaboració d’un de nou que contempli les mesures relatives a la limitació dels preus dels lloguers.

L’Ajuntament de Terrassa està confeccionant un Pla Local d’Habitatge que, en teoria, ha de facilitar l’accés a l’habitatge ja sigui per les vies del lloguer o la compra, sobretot pels col·lectius de joves, persones d’edat avançada o discapacitat i persones en situació de desnonament, fomentar el parc d’habitatge de lloguer, millora de l’eficiència energètica i sostenibilitat dels habitatges així com la seva conservació. La proposta ha estat aprovada amb els vots a favor dels Comuns, ERC-MES i la CUP.

També ha tirat endavant, amb el suport de tots els grups municipals menys els del PP, la proposta de la CUP de suspendre els desnonaments amb data oberta, on no queda fixat ni el dia ni l’hora per executar-lo. La regidora Eva Candela va reconèixer que hi ha prevista una reunió amb el jutge degà de Terrassa. El degà del Col·legi d’Advocats de la ciutat farà d’intermediari per tal que la comissió judicial informi l’Ajuntament a l’inici del procés de desnonament. Tot plegat, el mateix dia que el col·lectiu ‘Sin Vivienda Terrassa’ ha realitzat una protesta a les portes dels jutjats de Terrassa reclamant la suspensió d’aquests desnonaments oberts. Actualment, a la ciutat ja hi ha dos desnonaments oberts previstos pels jutjats, un al febrer i un altre a l’abril.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa