MónTerrassa
El ple aprova aplicar millores urgents per millorar la seguretat a Terrassa
  • CA

El ple municipal de març ha aprovat aquest migdia per unanimitat aplicar millores urgents per millorar la seguretat a Terrassa.

El Grup municipal de JxT ha presentat una proposta de resolució al ple municipal de març per a la millora de la seguretat a Terrassa. Entre les diverses mesures, es demana millorar la il·luminació, més controls policials i una nova app. El grup municipal repassa les dades d’índex de criminalitat a la nostra ciutat publicades recentment pel Ministeri de l’Interior, referent al 2021, en què s’informa que l’any passat -tot i que hi havia bona part de restriccions de mobilitat de la pandèmia encara vigents- es van produir 2.199 furts, 446 robatoris amb violència i intimidació, i 562 robatoris amb força a domicilis, establiments i altres instal·lacions.

Junts diu que la “tendència que s’observa a les dades d’Interior és que la criminalitat va en augment. Ens preocupa i ens ajuda a entendre la percepció d’inseguretat que manifesten comerciants i ciutadans a la nostra ciutat”. L’agrupació considera que per al govern municipal hauria de ser una prioritat revertir la situació i fer-hi front. “Hem de treballar per reduir tot el possible aquestes xifres”, diuen i creuen que una bona manera seria per exemple, amb dispositius estàtics de vigilància i control a les zones de Terrassa amb més inseguretat, però també amb més il·luminació als punts foscos i amb poca llum de la ciutat, en especial atenció als barris; i un major control de les zones de vianants de la ciutat, amb una xarxa que permeti el contacte i una circulació fluïda de la informació entre els comerciants de la ciutat i els cossos de seguretat. També demanen una major i millor coordinació i comunicació entre Mossos d’Esquadra i Policia Municipal, i aposten per noves eines d’innovació social i tecnològica.

Portaveus

Isabel Martínez, de Cs, ha atacat Junts per no donar suport en altres plens a propostes seves sobre seguretat. “Que hi ha delinqüència a Terrassa és un fet”. La taronja ha critivat la visita a la ciutat del conseller Ignasi Elena, on va dir que hi ja seguretat al municipi. “”Ell, que no viu aquí i que va sempre acompanyat d’escorta”.

Oma Martínez, portaveu d’ERC, ha reblat que la seguretat sempre és una qüestió que preocupa. “Hi hem treballat des de l’inici de legislatura”. La republicana ha explicat que ha augmentat el nombre de policies municipals i s’ha invertit en la modernització del servei.”

Javier García, del PSC, ha recordat que la seguretat és el problema principal que veuen els terrassencs. “El problema existeix”.

Lluïsa Melgares, de Tot per Terrassa, ha recordat que la ciutat té un índex de criminalitat per sota de la mitjana dels grans municipis de Catalunya.

Els acords que es demanaven

PRIMER.- Que s’apliquin mesures urgents per garantir la seguretat de la ciutadania i de les diferents activitats econòmiques de Terrassa.
SEGON.- Implementar un Pla per reduir la delinqüència habitual de tots els amb la participació de tots els cossos policials i els serveis municipals de l’Ajuntament, i amb la participació necessària de la Fiscalia.
TERCER.- Implantar l’App com a eina d’innovació social i tecnològica per garantir la seguretat ciutadana a Terrassa.
QUART.- Traslladar el suport i la gratitud del consistori a la Policia Municipal de Terrassa i als Mossos d’Esquadra per la tasca que desenvolupen cada dia per garantir la seguretat de les terrassenques i terrassencs.
CINQUÈ.- Instar el Govern de l’Estat espanyol a endurir els agreujants per reincidència i multireincidència, especialment en la comissió de delictes de furt.
SISÈ.- Traslladar aquests acords al Govern de l’Estat espanyol, a la Conselleria de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya, a la Conselleria d’Interior del Govern de la Generalitat de Catalunya, als grups parlamentaris catalans al Congreso de los Diputados, al Cos de la Policia Municipal de Terrassa i al de Mossos d’Esquadra, a les associacions de comerciants de Terrassa i a les associacions de veïns de Terrassa

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Peter a març 27, 2022 | 17:28
    Peter març 27, 2022 | 17:28
    Ojo que ahora distribuye la droga con patinetes ,

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa