Pintades i empaperada a les seus dels partits de Terrassa. Aquest dijous, dia 20 d’abril, la ciutat s’ha llevat amb les façanes de quatre dels partits polítics de la nostra ciutat ben decorades. Ha estat una acció dels CDR, com ells mateixos han manifestat a les xarxes socials, i ha volgut ser un missatge clar i concís: “Ells volen els nostres vots, nosaltres la independència. A Terrassa, aquesta nit els hi hem recordat”. I ho acompanyen amb diferents hashtags prou significatius com #MoriElMalGovern i #NoVotaremVenuts.
Els partits que han vist com s’omplien de papers les persianes i parets han estat PSC, ERC, Junts i la CUP. Dos d’ells, a més, també hauran de netejar les pintades fetes amb esprai negre. Junts i la CUP han estat qui han rebut menys.

A la seu d’ERC, al Passeig de les Lletres, al costat dels folis blancs amb el missatge anterior, si pot llegir clarament: “Nou consulat d’Espanya”. Per la seva banda, a la seu del PSC, a la Rasa, s’hi pot llegir: “GAL” i “155”, i a més, els papers que s’hi troben enganxats difereixen dels altres tres. En aquest cas és una captura de l’humorista Manel Vida en el programa de Zona Franca, en el moment que va fer un gag en què situava el votant socialista en un gràfic en què apareixia una esvàstica. Un gag pel qual va ser acomiadat.
La resta de partits s’han escapat d’aquesta acció. Alguns segurament perquè no tenen una seu física on poder-los associar i d’altres, com Tot per Terrassa, perquè l’acció anava específicament dirigida a ser un toc d’alerta cap als partits independentistes.

ERC, blanc també de les crítiques des de La Traca
No és l’única acció similar que ha tingut lloc recentment. Ara fa uns dies, la seu d’Esquerra Republicana també va ser objecte d’escarni. En aquella ocasió els autors van ser la Plataforma Antirepressiva La Traca, i el motiu pel qual van empaperar la façana va ser força diferent. L’entitat acusava als republicans, com a responsables del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, de no respectar els drets del raper Pablo Hasel a unes proves mèdiques necessàries. Afirmaven que els Mossos d’Esquadra impedien que l’artista empresonat pogués fer-se les proves -una colonoscòpia- sense la presència dels agents al seu costat.
