MónTerrassa
El PdeCat de Terrassa vol eliminar la monarquia de la Copa del Rei
Els regidors Meritxell Lluís, Miquel Sàmper i Dani Nart, de PDeCAT Terrassa
Els regidors Meritxell Lluís, Miquel Sàmper i Dani Nart, de PDeCAT Terrassa | L.T.

!--akiadsense-->

El PdeCAT de Terrassa portarà al ple de març una proposta de resolució perquè la Copa del Rei i de la Reina es passi a dir només La Copa o La Copa d’Espanya, sigui quina sigui la competició esportiva. La iniciativa de l’agrupació municipal es vol traslladar a la resta de municipis de Catalunya.

“Cap de les deu monarquies europees té una competició amb el seu nom”, ha subratllat el portaveu local Miquel Sàmper, que considera una “anomalia històrica” que cal resoldre. Anglaterra, Holanda, Noruega tenen competicions esportives en què només es fa referència a La Copa o, en alguns casos, La Copa acompanyada del nom del país. Pels demòcrates es tracta amb aquesta moció de “despolititzar l’esport, deslligar el debat monàrquic i republicà dels valors purament esportius”.

Llibertat d’expressió i Jordi Sánchez

D’altra banda, el PDeCAT portarà dos acords per Junta de Portaveus d’àmbit nacional. El primer fa referència a mostrar el seu suport a la candidatura del diputat Jordi Sánchez a la presidència de la Generalitat, remarcant que com a diputat electe té dret a ser presentat com a candidat; i el segon, una proposta a favor de la llibertat d’expressió i de creació artística, motivada després de les sentències cap als cantants Pablo Hasel o Valtonyc però també per la retirada de l’exposició d’ARCO dels presos polítics, o la retirada del llibre Fariña sobre el narcotràfic a Galícia.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Fat Boy a març 16, 2018 | 16:50
  Fat Boy març 16, 2018 | 16:50
  Es veu que no tenim prou feina que ens hem de preocupar de collonades espanyoles.
 2. Icona del comentari de: Ramon a març 16, 2018 | 16:51
  Ramon març 16, 2018 | 16:51
  Sigui dit des de tota la simpatia però... l'enemic és Espanya. No la monarquia espanyola, no. Espanya. Espanya en general. No lluitem perquè Espanya sigui un país republicà a tots els efectes sinó perquè sigui un país estranger a tots els efectes.
 3. Icona del comentari de: Paulina a març 16, 2018 | 18:34
  Paulina març 16, 2018 | 18:34
  Antes llamada copia del generalisimo. Amb això està tot dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa