MónTerrassa
El PDeCAT vol desfibril·ladors a tots els autobusos de Terrassa
  • CA

El PDeCAT presenta en el ple municipal d’aquest dijous una proposta per a la instal·lació de més desfibril·ladors a la ciutat de Terrassa. L’agrupació municipal considera que “al posar el focus en la importància de millorar la taxa de supervivència de la mort sobtada i ampliar el projecte Terrassa Ciutat Cardioprotegida i involucrar les diferents regidories de l’Ajuntament de Terrassa”. Així mateix, creuen important “encoratjar a les empreses i organitzacions a implementar programes DEA de manera que els seus empleats estiguin preparats per atendre una emergència de mort sobtada. Col·locar desfibril·ladors en llocs clau i assegurar-se que els empleats estiguin capacitats per fer-los servir, pot marcar la diferència entre la vida i la mort”.

En la proposta de resolució, els demòcrates exposen que actualment els cotxes patrulla de la Policia Municipal ja disposen d’un DEA portàtil i els agents estan formats en la seva utilització. En aquest sentit, veuen que “aquesta és una molt bona mesura que es podria estendre als transports públics, ja que a banda de l’ús que es podria fer atendre als propis usuaris del servei, el fet que cada autobús de Terrassa portés un desfibril·lador seria una fórmula molt àgil i ràpida per obtenir-lo en cas d’emergència, atesa la mobilitat constant del busos per la ciutat en els seus itineraris; cadascun dels busos de Terrassa, pot salvar una vida”.

També consideren “prioritari” dotar de desfibril·ladors a les diferents instal·lacions esportives de Terrassa que no en disposin, amb l’objectiu de garantir una major seguretat a les persones que practiquin esport i també donarien servei a les persones que estan al voltant de la instal·lació. “Es podrien formar esportistes i entrenadors en l’ús dels

desfibril·ladors o distribuir DEAs per les farmàcies com ha fet l’Ajuntament de Barcelona”, diuen.

Els acords de la moció són:

1.- Redactar un programa d’instal·lació de desfibril·ladors, en el termini de quatre mesos des de l’aprovació d’aquesta resolució.

2.- Establir un programa de formació base i de formació continuada per a l’ús de desfibril·ladors dirigit als professionals del diferents serveis municipals, i obert al conjunt de la ciutadania d’acord amb el que estableix la normativa reguladora, de manera que cada vegada siguin més persones que tinguin capacitació en reanimació cardiopulmonar.

3.- Amb caràcter urgent, establir un programa de formació base i de formació continuada per a l’ús de desfibril·ladors dirigit a tota la plantilla de conductors dels autobusos municipals.

4.- Dotar pressupostàriament els programes descrits en els acords 2 i 3, amb la corresponent transferència de crèdit.

5.- Dotar pressupostàriament la compra necessària dels desfibril·ladors que calguin per materialitzar el projecte que contempla aquesta proposta de resolució, mitjançant la corresponent transferència de crèdit.

6.- Conscienciar a la ciutadania sobre la disponibilitat i ús dels DEAs.

7.- Elaborar un mapa actualitzat dels espais equipats amb DEA i publicar-lo a la web de l’Ajuntament en el termini de tres mesos des de l’aprovació d’aquesta resolució.

8.- Fer una campanya de comunicació, en la que arribi a tota la ciutadania que tots els busos de Terrassa, porten DEAs i poden salvar vides.

9.- Dotar pressupostàriament aquesta campanya, amb la corresponent transferència de crèdit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa