MónTerrassa
Pancartes al Castell Cartoixa per dir “prou als nacionalismes”

El Castell Cartoixa de Vallparadís, a Terrassa, ha aparegut aquesta setmana amb una gran pancarta penjada en què es podia llegir el lema “El nacionalisme ens condemna. Primer els treballadors”. A l’equipament, que actualment acull el Museu de Terrassa, també s’hi podia veure col·locada una gran bandera republicana (amb la franja tricolor). Aquesta ha estat una acció promoguda des del Frente Obrero, dins d’una campanya que l’organització està duent a terme aquests mesos arreu de Catalunya i en la qual volen deixar clar el seu posicionament, programa i discurs. Aquesta mateixa setmana, la ciutat de Sabadell també es va llevar amb diverses marquesines del Centre empaperades amb missatges que anaven en la mateixa línia.

Des de Frente Obrero subratllen, en un comunicat, que “el nacionalisme, tant l’espanyol com el català, divideix els treballadors, desvia el focus mediàtic dels seus problemes reals mitjançant sentimentalismes, tapen les seves vergonyes i corrupteles”, i afegeix que el que es proposa és “enganyar els treballadors instant-los a enfrontar-se entre ells”, perquè en realitat defensen la seva “butxaca i ambicions empresarials de totes dues burgesies per augmentar la seva quota de mercat i beneficis”.

Frente Obrero considera doncs que els nacionalismes el que fan és perjudicar els treballadors. “Els partits nacionalistes catalans porten anys vivint del conte del procés, retroalimentant-se amb els partits nacionalistes espanyols, desgastant la nostra força i la nostra lluita”, diuen i afegeixen que ells el que volen fer és “desemmascarar als paràsits que viuen a costa de manipular els treballadors alhora que els abandonen dia rere dia”. D’aquesta manera, el discurs que des de l’organització repeteixen i volen fer arribar a la ciutadania és que Frente Obrero aposta “per una República popular i federal al servei dels treballadors”.

Pancarta al Castell Cartoixa de Vallparadís
Pancarta en una marquesina de Sabadell | Frente Obrero

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Jaume Bonastre a novembre 18, 2021 | 17:33
  Jaume Bonastre novembre 18, 2021 | 17:33
  Si, molt be. Però estan a Catalunya, que ho posin en català
  • Icona del comentari de: Xavi a novembre 20, 2021 | 08:17
   Xavi novembre 20, 2021 | 08:17
   Fanatic. No entens res.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa