MónTerrassa
PAH Terrassa reclama a Junts retirar les esmenes a la Llei Antidesnonaments
  • CA

Acció de la PAH Terrassa aquest divendres, 5 de novembre, a l’Ajuntament de Terrassa per demanar a Junts per Terrassa que retiri les esmenes presentades a la Llei Anti-desnonaments. Un grup nombrós de membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’han plantat a les portes del Consistori per fer sentir la seva protesta contra la posició de la formació davant d’aquesta proposició de llei. En total han presentat 11 esmenes, set de les quals són considerades per la PAH fonamentals en “retallar la proposició de llei”. Atribueixen que Junts “vol canviar les prioritats i protegir els lobbies”, en la mateixa línia que “ja va passar amb la llei catalana de regulació dels lloguers, que només es va poder evitar les modificacions gràcies a la pressió social”.

Com a resposta, la PAH ha fet arribar a la portaveu del grup municipal Meritxell Lluís una carta en què se’ls demana, per una banda, una reunió urgent; i per l’altra, se’ls exigeix que “retirin les greus esmenes que retallen la Llei que actualment s’està tramitant al Parlament de Catalunya”. Aquesta acció s’ha dut a terme de manera coordinada a diversos ajuntaments catalans per part de la PAH. En el cas de Terrassa, han estat rebuts per la Coordinadora del Grup Municipal de Junts per Terrassa, Marta Sánchez, que ha recollit la carta i ha tingut unes paraules amb els representants de la plataforma.

Per la PAH les esmenes presentades per Junts “retallen o impugnen directament” la Llei i “podrien haver estat redactades o obtenir el suport pel PP i altres grups pro-desnonaments”. Afirmen que “no podem rebaixar la protecció a les famílies que han estat o poden ser desnonades”, i recorden al grup municipal, com a representants més pròxims a la ciutadania i coneixedors del que passa a la nostra ciutat, que “la llista d’espera de la mesa d’emergència ha augmentat en 1.000 famílies des del 2019 i avui és de 2.242 unitats familiars que necessiten ja un habitatge”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa