MónTerrassa
Oriol Junqueras presenta el seu darrer llibre a Terrassa
  • CA

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, serà a Terrassa per presentar el seu darrer llibre. Aquest dimecres, 3 de novembre, l’exvicepresident del Govern de Catalunya serà, a partir de les set de la tarda, a l’Arxiu Històric de Terrassa (carrer Baldrich, 268) per exposar el llibre Contra l’Adversitat. L’acte comptarà amb la presència de la jurista terrassenca Mercè Espasa.

Contra l’Adversitat presenta un seguit de reflexions transcrites durant la seva estada a la presó que tenen com objectiu “fer-nos més forts i resistents, com a individus i com a país, per fer front a l’adversitat”. Publicat per Ara Llibres, té el pròleg d’Alba Alfageme i Casanova mentre que l’epíleg corre a càrrec de l’exconsellera Meritxell Serret i Aleu. “És un cant al present i al futur, una crida a encarar els debats que ens encaminaran cap a una societat millor. Pensaments sobre el compromís social i polític, el republicanisme, la importància del diàleg, el canvi climàtic, la igualtat i el pes de la història dialoguen amb els orígens familiars, les lectures més estimades, la duresa de l’encarcerament i les cartes als fills”, expliquen des de l’editorial.

El líder republicà també aprofitarà la presentació per visitar, prèviament i a primera hora de la tarda el Castell Cartoixa de Vallparadís, el qual actualment acull una iniciativa de recuperació de memòria històrica dels deportats terrassencs als camps nazis, a través de les llambordes Stolpersteine, de l’artista alemany Gunter Demnig en un projecte iniciat als anys 90. En els darrers dies s’ha procedit a col·locar les primeres onze llambordes (Josep Cirera Mayol, Joan Gras Puigmartí, Félix Izquierdo García, Josep Julià Bruguera, Bernardo A. Martínez Castillo, Àngel Olivares Gallego, Ramon Pere Moragues, Martí Puig Ferrer, Joaquim Sala Prat, Agustín San José Calasanz, Juan Sánchez Martínez), les quals han comptat amb la presència dels familiars i també d’entitats -socials, històriques i culturals, però també centres educatius- que hi han participat.

Posteriorment, Junqueras farà una trobada amb la militància d’Esquerra Republicana de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa