MónTerrassa
Nova pluja de milions dels Next Generation en projectes a Terrassa

Nova pluja de milions dins dels fons europeus Next Generation per a projectes a Terrassa. Aquesta setmana, l’Ajuntament ha vist com la resolució provisional de la segona convocatòria d’ajudes aprovava diversos projectes que es van presentar amb l’objectiu de millorar l’espai públic, l’accessibilitat i la mobilitat de la ciutat. La concessió l’ha donat a conèixer el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, vinculat al programa NG. En total, s’atorguen 6,4 milions d’euros al Consistori egarenc, que serviran per cofinançar i executar bona part dels projectes presentats.

Quin són els projectes concrets dels Next Generation

Des del govern, informen que en primer lloc, es podrà adquirir dos autobusos de tecnologia elèctrica per incorporar-los a la flota de vehicles de TMESA. A més, també s’ha aprovat el projecte d’instal·lació de dos punt de recàrrega per aquests autobusos a les cotxeres de l’empresa municipal, el que suposa una inversió total de gairebé 1,8 milions d’euros. Quant a mobilitat, Terrassa veurà com pot començar a implantar la Zona de Baixes Emissions de manera més notòria, ja que els Next han atorgat una partida de gairebé 560 mil euros per fer el disseny d’arquitectura tecnològica de la futura ZBE.

La resolució també ha valorat positivament els projectes per a la rehabilitació de la plaça de Rosalía de Castro; la passarel·la de Sant Llorenç; el pont del Cementiri Vell; el pont de Sant Pere; el pont del Passeig i el Pont de Montserrat.

En l’àmbit d’accessibilitat han estat diversos els projectes que es podran tirar endavant. En trobem a Les Fonts o Can Palet de Vista Alegre, també a Can Parellada o al Cementiri Vell. Una gran varietat d’intervencions, de menor o major envergadura, que pretenen aconseguir que tots els ciutadans es puguin moure per a la ciutat a peu i de manera segura i sostenible.

Així, queda aprovat l’arranjament de la passarel·la que dona accés a l’estació de Ferrocarrils de Les Fonts. També es milloraran diverses parades d’autobús i la l’accessibilitat a l’estació del Nord. L’objectiu d’aquest paquet de mesures és “donar un nou impuls al transport públic”.

La segona convocatòria dels Next Generation també ha atorgat recursos en actuacions a diversos itineraris de vianants, com la construcció d’una rampa accessible per connectar la Ronda de Ponent amb el carrer Teide; la implantació d’un pas elevat davant el casal cívic de Can Palet de Vista Alegre; o la urbanització d’una part del carrer del Vent i del vial de cornisa entre els carrers de la Rectoria i Rigol i Fornaguera.

Com ja s’ha anat fent en els darrers mesos, continuaran les obres de remodelació en diverses cruïlles. Ara serà el torn del carrer de la Mare de Déu Fuencisla amb Mare de Déu de les Neus; les dels carrers Europa amb els d’Itàlia i Europa amb França, i la del carrer Iugoslàvia amb carrer Amèrica, així com l’execució de passos elevats i passos rebaixats de la vorera en aquests vials.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa