MónTerrassa
Nous espais de treball i millor eficiència energètica al Consell Comarcal
  • CA
Seu del Consell Comarcal
Seu del Consell Comarcal | CCVO

!--akiadsense-->

El Consell Comarcal ha rebut una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat de Catalunya (PUOSC 2020-2024) de 152.306,92 euros per a fer obres a la seu comarcal amb l’objectiu de millorar-se l’eficiència energètica i aconseguir nous espais de treball. L’aportació servirà per: la rehabilitació energètica i redistribució interior de l’edifici La Mola, la substitució de tot l’enllumenat exterior i una intervenció a l’entorn dels edificis de la seu comarcal. Com a fites, destaca una reducció del 18,5% d’emissions de CO2, la millora del 50% de l’eficiència energètica de l’envolupant de l’edifici La Mola, la reducció de la demanda energètica de l’edifici La Mola per a climatització i un estalvi en el consum energètic de la seu comarcal.

Aquesta actuació prevista en el PUOSC és la continuació de diferents treballs que s’han vingut fent els darrers anys a la seu comarcal per a afavorir l’estalvi energètic i l’ús d’energies renovables. S’han fet actuacions de tancaments i aïllaments i el setembre de 2019 es va posar en marxa una instal·lació fotovoltaica a la seu que permet una cobertura del 20% del consum total d’energia de cada edifici. D’aquesta manera, el Consell treballa en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per la lluita contra el canvi climàtic i per la millora de la qualitat de l’aire.

Nous espais de treball i nova distribució exterior

Gràcies a la subvenció del PUOSC, a l’Edifici la Mola, a banda de la rehabilitació energètica es farà una redistribució interior. Això permetrà dotar la seu comarcal d’uns espais polivalents. També es resoldrà l’accessibilitat a l’edifici. Pel que fa a l’espai exterior, a banda de la substitució de l’enllumenat, es fa una intervenció integradora que, per una banda, protegeixi els vianants del trànsit rodat que circula entorn dels edificis, i que, a més a més, reordeni i defineixi l’espai lliure disponible per a les noves possibilitats d’ús.

El Pla únic d’obres i serveis de Catalunya és un dels instruments de suport als ens locals , impulsat pel Departament de Presidencia de la Generalitat de Catalunya. El PUOSC 2020-2024 està dotat amb un total de 250 milions d’euros, dividits en dues línies de subvencions. La primera és de més de 160 milions i hi han optat tots els ens locals amb competències en obres i serveis de competència municipal i d’abast o interès supramunicipal. La segona és de quasi 90 milions i es destina específicament a finançar projectes de municipis de menys de 5.000 habitants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa