MónTerrassa
Nou egarencs a l’Assemblea de Representants del Consell per la República

Fins a set candidats de Terrassa han estat escollit membres de l’Assemblea de Representants del Consell per la República. Els votants han donat el seu suport a Maria Candelaria Puig Soler, Jordi Roset Chaler, Maria Rosa Comellas Coll, Pepi Oller Comellas, Pere Cardús Cardellach -que ha estat dels càrrecs no electes qui més vots ha recollit amb 840-, l’exconseller Lluis Puig Gordi i la regidora de l’Ajuntament de Terrassa Maria Montserrat Trullàs Escoda. A més, també s’hi ha d’afegir la terrassenca Rosa Miró, que actualment viu a Hamburg i que ha estat escollida dins de la circumscripció de “Unió Europea”. Així mateix, cal destacar que també ha estat escollida la terrassenca Núria Garcia Múrica, que actualment viu a Matadepera, i d’on n’és regidora.

El Consell de la República té actualment 100.000 inscrits, tot i que en les votacions només ho han pogut fer aquells que hi estaven registrats abans del 18 de setembre, per la qual cosa el cens total ha estat inferior, situant-se en 87.883. En total, hi han votat 22.584 persones, la qual cosa representa un 25,7% de participació. Els electors han votat telemàticament en dues urnes: una per a qualsevol ciutadà inscrit al Consell, segons la circumscripció, i l’altra exclusivament per als càrrecs electes. Des de l’entitat, han remarcat que un sistema de validació d’identitat i un equip de síndics han estat els encarregats d’assegurar que en el procés de votació no es produïen irregularitats, com per exemple, un doble vot. Cal destacar que del total de candidats escollits -121 escons, 81 per candidatures de ciutadans i 40 per càrrecs electes-, el 70% han estat dones. Tindran un mandat de 2 anys.

Com era d’esperar, han resultat elegits el president de la Generalitat Carles Puigdemont; la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i els exconsellers i actualment eurodiputats Clara Ponsatí i Toni Comín. Un cop constituïda, l’Assemblea de Representants escollirà la seva presidència i, després, la presidència del Consell per la República, emulant el sistema parlamentari.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juan Manuel Pla Miralles. a novembre 02, 2021 | 23:49
    Juan Manuel Pla Miralles. novembre 02, 2021 | 23:49
    M'agrade molt l'arquitectura del sistema de votació. En hora Bona. Esperem qué fent Camí podrem convençer als Partits independentistas que aquest primer cop ens han Donat l'esquena. I tornarem mes forts d'aqui 2 anys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa