MónTerrassa
Marc Medina serà el nou regidor de la CUP Terrassa
  • CA
Ander Zurimendi al costat del nou regidor, Marc Medina | J.M.O.

!--akiadsense-->

Marc Medina serà el nou regidor de la CUP Terrassa, tot substituïnt així la fins ara edil Maria Sirvent. Medina ha estat presentat aquest dijous a l’Ajuntament de Terrassa, on aquesta mateixa tarda s’estrenarà en la seva nova funció. De fet, Medina prendrà possesió de l’acta de regidor a l’inici del Ple extraordinari, dedicat a debatre sobre els pressupostos de 2018.

Medina estarà subjecte al Codi Ètic de la CUP Terrassa, fet pel qual cobrarà 2,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional (SMI). Aquest salari se situa en 1.450 euros en 14 pagues. En tot cas, Medina treballarà oficialment a mitja jornada, fet pel qual cobrarà la part proporcional. I és que el nou regidor compatibilitzarà aquesta tasca amb la seva feina com a professor a un institut de Secundària de la comarca.

La limitació salarial és un tema capdal a la CUP, ja que té per objectiu “desprofessionalitzar” i “deselititzar” la política. De fet, es tracta de no crear èlits, sinó persones que treballin al servei de les classes populars rebent unes condicions de vida similars a les de la majoria de la població.

Renunciar a privilegis

També ho és renunciar als privilegis que ofereix participar de la institució, com ara la plaça d’aparcament de la qual gaudeixen cadascú de les persones regidores de Terrassa. La CUP ja va renunciar-hi al juny de 2015, quan es va constituir l’Ajuntament, i es refrema ara enb la decisió presa. En tercer lloc, Medina també estará subjecte a la limitació de mandats que s’estableix al Codi Ètic de la CUP Terrassa, el qual estipula un màxim de dues legislatures seguides com a possible càrrec electe o tècnic de Grup Municipal ‘cupaire’ a l’Ajuntament.

Qui és Marc Medina?

Marc Medina (Terrassa, 1989) prometrà el càrrec amb una fórmul·la pròpia, que apel·larà a les classes populars de la ciutat. Aquesta referència encaixa totalment amb el perfil del propi Medina, qui milita a la CUP des de 2012. Ja l’any 2011 va participar de les acampades del moviment 15-M, que va complementar amb projectes autogestionats com la posada en marxa el Casal Atzur i la Cooperativa de Consum de la mateixa entitat. Així mateix, ha dedicat part de la seva militància en la coordinació dels nuclis de la CUP a la comarca del Vallès Occidental i en els tallers de formación de Seminari Taifa.

Veí del barri de Ca n’Aurell i antic estudiant de la facultat ETSEIAT de la UPC de Terrassa, en la qual va cursar Enginyeria Industrial, Medina substitueix des d’avui la flamante parlamentària Maria Sirvent, que també va prendre possessió ahir al Parlament de Catalunya en el grup de la CUP- Crida Constituent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa