MónTerrassa
Neteja i mobilitat, les principals preocupacions dels veïns de Terrassa
  • CA
El regidor Javi García, amb el cap d’Estudis i Observadori de Terrassa, Xavier Muñoz | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa ha presentat aquest divendres els resultats del Baròmetre de la ciutat, una macroenquesta que ha realitzat el passat mes de febrer i març l’empresa MDK a un total de 1.100 egarencs. L’objectiu és fer-se una imatge de l’evolució de la ciutat segons la percepció dels propis ciutadans, així com, avaluar la gestió municipal i dels serveis públics per part del govern socialista. L’enquesta ha tingut un cost de prop de 21 mil euros i s’ha fet mitjançant trucades telefòniques a residents majors de 18 anys. S’han establert uns paràmetres (edat, sexe, barri…) per tal que fos el màxim de representativa.

Entres les diverses dades recollides, en destaca les que fan referència a l’apartat en què el ciutadà manifesta quines són les problemàtiques principals de Terrassa. La percepció difereix si es pregunta a nivell de barri, de Terrassa o d’àmbit català i estatal. A nivell nacional i espanyol, la gran preocupació en aquests moments és la situació política i la inestabilitat, així com la independència i la corrupció. Quan es concreta, però, el tema estrella és la neteja i la mobilitat. Així, la ciutadania aprova ben justet la neteja i manteniment dels carrers mentre que suspèn l’aparcament. En l’apartat de mobilitat també es considera com un dels grans handicaps la circulació. Per contra, el transport públic és el servei públic més ben valorat de la ciutat, amb un 7,24 de mitjana. A la part alta, del rànquing de serveis públics amb millor nota hi ha els casals i centres cívic i l’oferta comercial.

Preguntats sobre la satisfacció de viure a Terrassa, i en concret, al seu barri, en una escala del 0 al 10, cal dir que es dona una nota de mitjana del 7,71 a nivell de ciutat, mentre que respecte al barri es queda unes quatre dècimes per sota. Quant al nivell d’identificació de la ciutadania amb la ciutat on viu, se situa en un 7,79, una xifra també més elevada que si es parla del barri, amb una mitjana de 7,20.

Finalment, destaca l’apartat de percepció de millora o empitjorament en el darrer any i les perspectives de millora o no de cara al vinent. En el primer dels casos, els enquestats consideren que en aquest últim any la ciutat ha millorat (52,14%) mentre que Catalunya i, sobretot, Espanya, ha empitjorat (un 52,69% i un 66,32%). De cara al futur, la percepció és força optimista, ja que tant pel que fa a Terrassa com a Catalunya, prop de tres quarts dels enquestats creuen que millorarà com a conjunt. Aquest optimisme cau fins al 47,46% respecte d’Espanya.

Podeu consultar l’enquesta a www.terrassa.cat/barometre

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carles a abril 14, 2018 | 08:57
    Carles abril 14, 2018 | 08:57
    1.100 enquestats de lam3 ciutat de Catalunya amb 216,000.habitants....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa