MónTerrassa
Els Mossos, diana de la nova protesta a Terrassa per la sentència
  • CA
Lectura del manifest del jovent al Raval de Terrassa
Lectura del manifest del jovent al Raval de Terrassa | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

GALERIA DE FOTOS DE LA PROTESTA CLICANT AQUÍ

Aquest dimecres, 30 d’octubre, ha tingut lloc una nova manifestació pels carrers de Terrassa com a mostra de rebuig a la sentència del Suprem cap als líders independentistes i per l’empresonament de membres dels CDR. En un primer moment convocada per CDR Terrassa i Arran Terrassa, finalment la capçalera ha estat dirigida per una pancarta en què es podia llegir “La lluita del jovent, el futur del nostre poble”, sense cap més indicatiu.

La manifestació s’ha iniciat gairebé a les vuit del vespre des del Raval de Montserrat, un cop finalitzats els cants. Aleshores, pocs sabien que el destí final seria la comissaria dels Mossos d’Esquadra a la carretera de Matadepera. Abans però s’ha llegit un manifest en què s’ha condemnat “la brutalitat policial” i s’ha defensat la desobediència civil com a forma per combatre “la repressió”.

Amb el pas dels carrers i veient que la comitiva continuava pujant, molts manifestants han fet retirada, sobretot els d’edat més avançada que els han acompanyat fins a l’estació del Nord. Tot i la pèrdua considerable de participants, la capçalera encara era ben plena, sobretot formada per jovent. Un cop revelat l’objectiu, els càntics contra Mossos i el CNP s’han incrementat i han anat caldejant l’ambient.

La manifestació ha transcorregut amb total normalitat amb la companyia de diversos agents de la Policia Municipal de Terrassa que regulaven el trànsit. Així és com s’ha arribat davant de la comissaria dels Mossos. Allà, els esperaven una desena llarga d’agents uniformats que s’han col·locat al voltant de l’edifici per evitar aproximacions. No ha estat el cas. La comitiva s’ha palpantat a escassos metres i s’ha tornat a llegir un manifest de condemna de la brutalitat policial i de suport als joves empresonats en les darreres manifestacions.

Amb el cant dels Segadors s’ha donat per desconvocada la manifestació. Ha estat aleshores quan han començat a aparèixer més bengales i el fum de color groc feia difícil endevinar què passava darrere de la pancarta. Pocs segons després una pluja de globus de pintura ha esquitxat diversos agents, el terra i una part de la façana de la comissaria. Malgrat aquest atac, els agents no s’han mogut, ni tan sols s’han arribat a col·locar el casc o aixecar els escuts. Tampoc ha calgut. Llençats els globus, la comitiva ha fet mitja volta i ha donat per finalitzada la convocatòria.

Pluja de pintura a la comissaria dels Mossos
Pluja de pintura a la comissaria dels Mossos | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa