MónTerrassa
Mor el terrassenc Xavier Cadafalch, impulsor de Vilafranca en Comú
  • CA

Xavier Cadafalch Boada, impulsor de Vilafranca en Comú, ha mort. Segons informa el diari 3 de vuit, el terrassenc ha traspassat a l’edat de 77 anys com a conseqüència d’una greu malaltia. Nascut un 8 de març de 1945 a Terrassa, va viure-hi fins a l’edat de 28 anys, moment en què es va traslladar per causes laborals a Tarragona. Allà hi va viure poc més d’una dècada i va destacar la seva implicació en el moviment veïnal de la capital.

Ja al 1984, Cadafalch va agafar les maletes per instal·lar-se a Sant Martí Sarroca, municipi on també va voler participar del seu teixit social i cultural, sent membre de la Comissió de Festes durant els seus primeres anys de vida allà. També va destacar com a coordinador del butlletí local “El Martinet”, durant prop de tres dècades.

Tanmateix, al 2014, amb la família, decideix mudar-se a Vilafranca del Penedès, lloc on ha residit fins al moment de la seva mort. En aquí, tampoc va passar desapercebut. Ànima inquieta, va decidir fer un salt a la política. Així, es va convertir en un dels membres fundadors de Vilafranca en Comú (VeC), formació amb la qual encara n’era el responsable d’Organització. El mitjà de comunicació local, 3 de vuit, també recorda que va ser representant dels comuns a la Comissió d’Habitatge, i membre a les dues llistes que el partit va presentar a les eleccions municipals dels anys 2015 i 2019.

Des de la formació política han dedicat unes sentides paraules de comiat:

El seu darrer comiat tindrà lloc aquest pròxim diumenge, 22 de maig, al Claustre de l’Església de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès. Serà a les cinc de la tarda, en un acte familiar i obert als amics d’aquest terrassenc inquiet i implicat amb la societat.

Des de Terrassa, el regidor Pep Forn ha volgut tenir un record per la seva figura. “Seguirem lluitant per fer d’aquest un món millor, com sempre vas fer tu”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa