MónTerrassa
Montserrat Caupena: A Junts treballem per fer real el mandat de l’1 d’octubre
  • CA
Montserrat Caupena
Montserrat Caupena | cedida

!--akiadsense-->

La terrassenca Montserrat Caupe va de número 45 a les llistes de Junts per Catalunya

Qui és Montserrat Caupena?

La Montserrat Caupena és una dona casada de 45 anys, terrassenca des de fa més de vint anys però d’origen maresmenc, de Tordera. Soc professora de secundària de llengua catalana i castellana en una escola concertada de Terrassa. També em considero una persona molt activa, dinàmica i amb inquietuds molt diverses.

Qui li proposa ser candidata?

Jo mateixa em vaig apuntar en una llista on es demanaven candidats per anar a llocs de no sortida de la llista, amb la voluntat d’ajudar a fer créixer un projecte, el projecte de Junts, en el que crec i que tot just estem iniciant.

Sembla que ni serà pas parlamentària pel lloc que ocupa a la llista. Com es porta això?

Molt bé! Sense problema, amb ganes i il·lusió d’aconseguir el millor resultat per aquesta llista encapçalada pel president Puigdemont i la Laura Borràs.

Com afronta la campanya?

Anant de bòlit, combinant la meva vida professional, laboral amb l’activitat frenètica de la campanya d’aquests dies.

sss

!--akiadsense-->

Les eleccions havien de ser el 14F?

Des de la Generalitat es va proposar d’endarrerir-la, però el TSJC no ha acceptat la proposta, per tant, s’haurà de fer i es farà tot els possibles perquè tothom pugui exercir el seu dret a vot d’una manera segura.

No li fa una mica de respecte la pandèmia? Com pot influir en els resultats.

Una mica no, molt. Estem vivint una de les campanyes més estranyes que hem viscut mai, una campanya amb actes amb assistència molt reduïda de gent, però amb connexions online que al mateix temps permeten que aquells actes que abans acabaven en l’àmbit local, o com a molt comarcal ara puguin arribar a molta més gent. Ens ha fet innovar, reinventar-nos però amb la il·lusió de sempre.

El què em fa por de cara a les eleccions amb la pandèmia és l’abstenció, la gent ha de tenir la tranquil·litat de poder exercir el seu dret a vot amb tota seguretat, sigui prèviament per correus o el mateix dia al col·legi electoral.

Quins resultats albira?

Jo espero que Junts pugui arribar a guanyar les eleccions estem treballant intensament, intentant sé presents en tots els indrets del país per fer sentir el nostre missatge i espero que el dia 14 es noti aquesta feina.

Hi haurà un president de Junts? Pactant amb qui? Amb qui no es pactarà? De qui no s’acceptaran els vots?

Espero que el pròxim president de la Generalitat sigui una dona i sigui de Junts, espero que la Laura Borràs sigui la primera presidenta de la Generalitat. Quan estàs en campanya treballes per aconseguir els millors resultats possibles, i això seria arribar a la Generalitat amb els nostres propis vots, però tot i que les enquestes últimament no l’han encertat gaire, suposo que el govern no podrà ser en solitari, però el tema dels pactes s’anirà veient a partir del 15, tot i que la Laura i la gent de Junts hem deixat clar que només pactarem amb forces independentistes i que en cap moment es pactarà amb partits del 155.

Es capgiraran les enquestes?

Estem treballant a contrarellotge per girar-les i per poder fer de la Laura Borràs la 1a presidenta de la Generalitat de Catalunya.

Funcionarà l’efecte Puigdemont?

No hi ha un efecte Puigdemont, el president Puigdemont encapçala la llista perquè és el president legítim de la Generalitat.

La propera legislatura serà la de la independència? Unilateral? Acordada?

Des de Junts estem treballant per aconseguir-la, per fer real el mandat de l’1 d’octubre. Sempre s’ha intentat fer-la acordada, però no hi ha mai resposta de l’altra banda, i si hi ha resposta és més repressió, o directament les porres. La nostra cap de llista la Laura Borràs ja va dir que si teníem prou força al parlament, aixecaríem la DUI.

Quin tipus de campanya es fa a Terrassa?

A Terrassa i a tot arreu estem fent una campanya semipresencial, intentem anar fent actes de petit format i sempre amb la possibilitat de connexió telemàtica. Som presents al carrer on la gent pot passar a buscar les paperetes de vot i adreçar-nos dubtes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa