MónTerrassa
Meritxell Borràs: “És evident que l’1-O hi haurà urnes”

David Clarà (Podem), Meritxell Serret i Meritxell Borràs | CRISTÓBAL CASTRO

“És evident que hi haurà urnes. És un compromís de tot el govern. Algun cop hem votat sense urnes? El dia 1 d’octubre hi haurà urnes”. Així de contundent ha estat la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, en un acte organitzat per l’ANC al Centre Cultural de Terrassa en què també hi han participat Meritxell Serret, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i David Clarà, regidor de Podem a Barberà del Vallès. La taula rodona ha estat conduïda per Salvador Cot, director de ‘El Món’.

“Som competents per tenir urnes. Nosaltres celebrem eleccions al Parlament de Catalunya, i podem fer referèndums pactats i consultes. Tenim la competència per posar urnes”, ha assegurat la consellera, que ha atribuït les querelles contra ella mateixa i contra els membres de la Mesa del Parlament a una estratègia de l’Estat per espantar: “Ens volen espantar. L’Estat ens té ganes”.

Borràs també ha defensat la cohesió de l’equip de govern malgrat el sotrac patit aquesta setmana per la sortida del conseller Baiget. La consellera ha apuntat que els arguments de l’exconseller són “raonables” però que “potser no era la millor manera d’expressar-ho”. Amb tot, Borràs ha afirmat que tots els consellers són conscients que les amenaces “hi són” i les accions contra ells seran molt importants: “L’Estat ens amenaça, i aquestes són les conseqüències. Estem convençuts que la democràcia està de la nostra banda, però el poder el tenen ells”.

L’acte va tenir lloc a l’auditori del Centre Cultural | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

En aquest mateix sentit s’ha expressat la consellera Meritxell Serret, que ha insistit amb el fet que el govern està cohesionat: “Aquí no es pot vacil·lar, perquè hem de tirar endavant i complir un mandat que està per sobre de nosaltres”, ha assenyalat. Serret també ha sortit en defensa de la coalició de JxSí, de la que ha dit que des que es va crear l’Estat s’ha volgut carregar: “Però no hi caiem”, ha dit, afegint que “davant tenim un Estat amb tics d’abans del 75, i que la seva estratègia és no respectar la voluntat d’una majoria de catalans”.

Les dues conselleres també han estat preguntades per la importància dels suports internacionals. Meritxell Serret ha afirmat que el més important serà l’observança: “Volem que s’observi que es respecta la voluntat de votar i que es respecta el resultat. A escala internacional la feina internacional és captar aquesta atenció, que hi hagi la màxima inquietud internacional pel que està passant aquí”. Borràs ha subratllat que la reacció exterior també dependrà de la força del dia 1: “I d’aquí la necessitat que hi hagi molta gent. La força del vots és imparable”.

La consellera Meritxell Borràs amb Salvador Cot | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Atrezzo de l’acte al Centre Cultural de Terrassa organitzat per l’ANC | Cristóbal Castro

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa