El Ple de l’Ajuntament de Matadepera ha aprovat aquest dilluns 25 d’octubre al vespre les ordenances fiscals pel proper any 2022, un dels plens més rellevants de tot el calendari. Enguany, no hi ha cap canvi ni modificació en les ordenances, i per tant, les del 2022 seran calcades a les del 2021. La reunió, tal i com va ser l’any passat, es va fer en format telemàtic.

A l’hora de presentar la proposta, la regidora d’economia i hisenda Bet Fonollosa va remarcar que “aquest any no hi ha cap modificació en les ordenances que s’aplicaran l’any que ve, i l’únic que ens plantegem és fer actualitzacions d’algunes taxes que estiguin molt endarrerides respecte els costos reals, un fet que l’any passat ja ho vam començar a aplicar”.

Tant l’IBI (Impost de Béns Immobles), com l’IAE (Impost d’Activitats Econòmiques), com l’ICIO (Impost de Construcciones, Instal·lacions i Obres), doncs, no pateixin increments, i al mateix temps es manté la bonificació del 50% de l’IBI per la instal·lació de sistemes d’aprofitaments solar durant cinc anys. “Estan tenint molt bona acollida i ens permet avançar cap a la transició ecològica, tot i que s’ha modificat el redactat per tal d’aclarir punts que generaven dubtes entre els ciutadans”, ha comentat la regidora.

Un dels punts controvertits durant al reunió va ser el fet que la Regidoria d’Esports inclou boles de golf reciclades dins la seva cartera de productes per adquirir, i limita la publicitat amb panells estàtics en el camp de golf. Aquest ha estat un punt on  Alberto Sánchez, portaveu del grup Ciutadansva criticar pels informes negatius emesos des de Secretaria.

Pel que fa a les reaccions dels grups de l’oposició, la portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya Anna Piñol, va afirmar que “les ordenances que es presenten són clarament continuistes, dependents en bona part de la cultura del totxo que té com a impost estrella l’IBI i on es deixa de banda altres possibilitats de creixement”. Piñol va comentar també que “cal un model obert de poble per incentivar més l’activitat empresarial, i creiem que es pot fer molt més”.

Per part de CUP Matadepera, Dani Albiñana va argumentar que “el principal problema d’aquestes ordenances són la inacció que suposen. No posen en el punt de mira problemes que arrosseguem com el nombre d’habitatges buits o preus del lloguer no regulats que ens expulsen”. En aquest sentit, el regidor va declarar que “som un Ajuntament amb superàvit, en un any de post covid no s’abarateix cap preu públic, ni esports, ni accés a la cultura ni res de res. Seguim estant en mans d’un consistori que confon l’ajuntament amb una empresa on presentar un balanç favorable és un mèrit, sense pensar en que aquest import favorable són impostos que paguem els ciutadans i no ens són retornats en forma de béns o serveis”, va concloure.

Nou comentari