MónTerrassa
Lucía Etxebarría acusa un socialista de Terrassa de difamar-la
  • CA

L’escriptora valenciana Lucía Extebarría ha amenaçat al socialista Víctor Guitérrez de dur-lo als tribunals per difamar-la. La guanyadora del Premi Planeta ha advertit al nou secretari LGTBi del PSOE que si no rectifica “iniciaré les accions legals pertinents”. Extebarría fa referència a una piulada que va fer el waterpolista del Club Natació Terrassa en què contestava a l’actor i polític vinculat a Ciutadans Toni Cantó dient que l’escriptora promou “constantment des de les seves xarxes ODI cap a les persones trans”. L’autora de Un milagro en equilibrio afirma que l’Audiència de Madrid li ha donat la raó i l’ha eximit de qualsevol delicte d’odi, motiu pel qual exigeix la rectificació de Guitérrez.

Extebarría ha estat el centre de la polèmica des de fa temps per diverses declaracions que no han agradat al col·lectiu LGTBi ni tampoc a la ministre d’Igualtat Irene Montero. De fet, l’escriptora va rebre el Premio Ladrillo 2020, atorgat des del col·lectiu COGAM, en el qual s’assenyala les “actituds contràries als drets de les persones LGTBi”, ja que va ser acusada de “posicionar-se entre les persones transexcloents, arribant a dir que les persones trans han de passar exàmens psicològics per ser el que som: homes i dones”. “Criticar una llei amb dades no es transfòbia. Que una ministra aplaudeixi quan li organitzen a una dona una campanya d’assetjament, és misogínia”, va dir aleshores. A partir d’aquí la bola va anar creixent i les xarxes no van fer més que encendre’s entre partidaris i, sobretot, detractors.

Extebarría ha aprofitat que ara el waterpolista Víctor Gutíerrez ha estat escollit nou secretari del PSOE, en la darrera executiva, per carregar contra ell i amenaçar-lo en denunciar-lo. La valenciana assegura que l’egarenc “menteix” i ho troba especialment greu perquè és una persona amb un càrrec públic “pagat amb els nostres impostos”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa