Els integrants de la junta del Consorci de Residus del Vallès Occidental
Els integrants de la junta del Consorci de Residus del Vallès Occidental | Consorci de Residus

!--akiadsense-->

Aquest dimarts s’ha celebrat el Ple de Constitució del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i s’ha escollit i nomenat la presidència, que recau en mans de l’alcalde de Matadepera, Nil López pel mandat 2019-2023. El plenari també ha nomenat els membres de la Comissió Executiva i la nova gerència de l’ens comarcal. Les votacions han comptat amb el vot a favor de 13 ajuntaments i el Consell Comarcal i l’abstenció dels ajuntaments de Terrassa, Ullastrell, Vacarisses, Palau-solità i Plegamans, Sant Quirze del Vallès i Sant Llorenç Savall.

Nil López és l’actual alcalde de Matadepera. És Graduat en Arquitectura per l’Escola Tècnica d’Arquitectura del Vallès i cursa un Grau de Gestió i Administració Pública. Ha treballat en un despatx d’arquitectura i va ser regidor d’Urbanisme i Obres de l’Ajuntament de Matadepera del 2015 al 2019. Amb la seva elecció es converteix en el tercer president que ha tingut el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental.

Nil López és el nou president del Consorci de Residus
Nil López és el nou president del Consorci de Residus | Consorci de Residus

!--akiadsense-->

Els reptes del mandat

En el discurs d’investidura de la nova presidència, López ha remarcat que “la gestió dels residus és un tema cabdal en la lluita contra el canvi climàtic i en l’agenda del Objectius de Desenvolupament Sostenible”. Ha indicat que el principal objectiu del mandat ha de ser “revertir la situació actual del 39% de reciclatge per assolir els objectius previstos impulsant tots els canvis possibles per tal de donar un tomb definitiu a aquest estancament de la recollida selectiva, impulsant definitivament la separació de la fracció orgànica i consolidant les altres fraccions, insistint amb els beneficis ambientals i econòmics però també en el civisme als pobles i ciutats de la comarca ”. “Hem demostrat amb escreix ser una comarca capdavantera en la gestió dels residus, fruit del consens, i no ens podem permetre no assolir els objectius mediambientals”, ha assegurat.

També ha demanat “la implicació de tots els municipis. Especialment dels que generen més, és a dir, de les dues cocapitals. “Sabadell i Terrassa. Terrassa i Sabadell. Juntes generen dos terços dels residus municipals del Vallès Occidental, més del 65%. L’altre terç se’l reparteixen la resta de municipis”.

El recent nomenat president del Consorci ha afirmat que “hem de planificar un nou sistema de recollida que fomenti el reciclatge i això també implicarà un replantejament del model de plantes que tenim en l’actualitat”. Així mateix, ha dit, “les taxes dels ciutadans s’han d’adequar als costos del servei. N’haurem de parlar i haurem de treballar conjuntament, des de la complicitat i pensant en el conjunt de la comarca”.

També ha apuntat que “hem d’estudiar la nostra acció en temes relacionats amb l’energia, ja que el consorci té futur per ser molt més que un gestor de residus i esdevenir un ens amb competències en energia neta i assequible, polítiques contra el canvi climàtic, sense oblidar les accions per fer front al malbaratament alimentari, l’impuls de la economia circular i les ciutats sostenibles. Igual que seguirem insistint en la sensibilització i educació ambiental, consolidant i repensant les activitats que s’ofereixen des del Consorci”.

Nou comentari