MónTerrassa
Més llum, controls i una app: la recepta de Junts per reduir els delictes
  • CA

Junts per Terrassa presentarà aquest divendres, 25 de març, una proposta de resolució que té per objectiu reduir els delictes amb diverses mesures, com ara millorar la il·luminació, més controls policials i una nova app. El grup municipal repassa les dades d’índex de criminalitat a la nostra ciutat publicades recentment pel Ministeri de l’Interior, referent al 2021, en què s’informa que l’any passat -tot i que hi havia bona part de restriccions de mobilitat de la pandèmia encara vigents- es van produir 2.199 furts, 446 robatoris amb violència i intimidació, i 562 robatoris amb força a domicilis, establiments i altres instal·lacions.

Junts diu que la “tendència que s’observa a les dades d’Interior és que la criminalitat va en augment. Ens preocupa i ens ajuda a entendre la percepció d’inseguretat que manifesten comerciants i ciutadans a la nostra ciutat”. L’agrupació considera que per al govern municipal hauria de ser una prioritat revertir la situació i fer-hi front. “Hem de treballar per reduir tot el possible aquestes xifres”, diuen i creuen que una bona manera seria per exemple, amb dispositius estàtics de vigilància i control a les zones de Terrassa amb més inseguretat, però també amb més il·luminació als punts foscos i amb poca llum de la ciutat, en especial atenció als barris; i un major control de les zones de vianants de la ciutat, amb una xarxa que permeti el contacte i una circulació fluïda de la informació entre els comerciants de la ciutat i els cossos de seguretat. També demanen una major i millor coordinació i comunicació entre Mossos d’Esquadra i Policia Municipal, i aposten per noves eines d’innovació social i tecnològica.

Per tot això, els acords que presenten al ple municipal són:

PRIMER.- Que s’apliquin mesures urgents per garantir la seguretat de la ciutadania i de les diferents activitats econòmiques de Terrassa.
SEGON.- Implementar un Pla de xoc per reduir la delinqüència habitual per part de la Policia Municipal de Terrassa i dels Mossos d’Esquadra amb la participació de tots els serveis municipals de l’Ajuntament, i amb la participació necessària de la Fiscalia.
TERCER.- Implantar l’App M7 com a eina d’innovació social i tecnològica per garantir la seguretat ciutadana a Terrassa.
QUART.- Traslladar el suport i la gratitud del consistori a la Policia Municipal de Terrassa i als Mossos d’Esquadra per la tasca que desenvolupen cada dia per garantir la seguretat de les terrassenques i terrassencs.
CINQUÈ.- Instar el Govern de l’Estat espanyol a endurir els agreujants per reincidència i multireincidència, especialment en la comissió de delictes de furt.
SISÈ.- Traslladar aquests acords al Govern de l’Estat espanyol, a la Conselleria de Justícia del Govern de la Generalitat de Catalunya, a la Conselleria d’Interior del Govern de la Generalitat de Catalunya, als grups parlamentaris catalans al Congreso de los Diputados, al Cos de la Policia Municipal de Terrassa i al de Mossos d’Esquadra, a les associacions de comerciants de Terrassa i a les associacions de veïns de Terrassa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anselm a març 22, 2022 | 13:34
    Anselm març 22, 2022 | 13:34
    Molt be Sra. de Rull , 3 anys sense fer brot i ara a correcuita presentant propostes moltes improvisades . La majoria bovades sense cap ni peus quan no infantils ( més llums ) . Si us plau que ja sabem que te revolta casa seva (Junts) ,per no dir que està més sola que la una i te al davant unes primaries a priori perdudes . No dic que no faci res que per això cobra però com a mínim que no sembli que ara te presa per justificar-se davant la seva gent , no es preocupi que el seu home ja farà el que calgui per que torni a ser candidata, qualsevol cosa per no tenir-la a casa enredant.
  2. Icona del comentari de: Joan a març 22, 2022 | 14:12
    Joan març 22, 2022 | 14:12
    I mentre Junts estava al Govern de Catalunya? Per què no han actuat ? És una vergonya el nivell de inseguretat i de incivisme que hem arribat a Terrassa i a Catalunya. Tenen més drets els delinqüents que les víctimes. I tenen hotels de cinc estrelles i paguetes.
  3. Icona del comentari de: Joan a març 22, 2022 | 14:42
    Joan març 22, 2022 | 14:42
    Dono suport a l'Anselm, sembla que m'hagi tret les paraules de la boca. Ja ens coneixem Meritxell, sempre tan còmode a la poltrona i ara que tens primàries tot són preses i neguits. Molt soroll i poques nous. Es comenta entre els militants que es vol presentar la Montserrat Caupena, tant de bo, i et pugui donar vacances. Perquè has estat molt negativa pel partit i poc eficaç a l'ajuntament. Molts cops he pensat que treballes pel Ballart, en comptes de fer una oposició constructiva. Has estat 8 anys amb la poltrona de l'ajuntament i has complert la quota. Cap a casa. Ah i gràcies per la teva feina.
  4. Icona del comentari de: Antoni a març 23, 2022 | 14:19
    Antoni març 23, 2022 | 14:19
    Faria bé la Meritxell de preocupar-se pel patiment dels veïns del carrer de Les Escaletes, que ja coneix i encara no els ha dit res. Fa anys que pateixen incivisme amb alguns joves i no tan joves que surten de nit i fan sorolls, pixades als portals del voltant, etc. Quan pensa Junts x Terrassa, l'alcalde o algun polític amb ganes de treballar, fer alguna cosa?
    • Icona del comentari de: Anselm a març 23, 2022 | 17:23
      Anselm març 23, 2022 | 17:23
      No es preocupi Joan la Meritxell continuarà cobrant encara que no faci brot fins l'estiu de l'any vinent. El que sembla es que l'ha agafat por a les primàries ja que no té costum de competir amb ningú, més be està acostumada a que el seu marit la col·loqui a dit . S'ha dedicat a medrar i fer-li la pilota al Ballart ja que no dona per més. I de l'altre candidata ja veurem com se'n surt encara que si treballa una mica i te un bon equip tenim garantit la millora.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa