MónTerrassa
Lluís Puig: Vull ser al Parlament per representar la diàspora catalana
  • CA
Montserrat Caupena, Núria Garcia i Gemma Margarit, a l'acte d'aquest divendres
Montserrat Caupena, Núria Garcia i Gemma Margarit, a l’acte d’aquest divendres | Laura Gómez

!--akiadsense-->

Junts x Catalunya arrenca la campanya a Terrassa de manera telemàtica en un acte per presentar els candidats de la comarca: Lluís Puig, Montserrat Caupena, Núria Garcia i Gemma Margarit. La presentació, que s’ha celebrat en un acte al Casal Cívic de Sant Pere, ha sigut sense públic degut a les restriccions per la Covid-19.

Lluís Puig, amb connexió des de Brussel·les, ha explicat que Junts x Catalunya és una eina que creada com a resultat de les anomalies democràtiques i la persecució ideològica, “que neix per fer front a la represàlia”, amb l’objectiu de “fer efectiva la república per ser lliures, sobirans i un nou estat d’Europa”. El conseller a l’exili, número nou per Barcelona, ha argumentat que es presenta en aquestes eleccions per tres motius: En primer lloc, per seguir visualitzant al parlament la cara de la repressió i per no oblidar la persecució ideològica; en segon lloc, com a exiliat, representar al parlament la diàspora catalana; i en tercer lloc; per “donar a la cultura i la llengua catalana el tracte que es mereixen”.

Pel que fa la diàspora catalana ha fet palès la importància de donar veu als més de 300.000 catalans a l’estranger que no són escoltats i que pateixen una restricció de drets, posant d’exemple de la problemàtica dels vots. A més a més, el terrassenc no ha volgut oblidar la seva vinculació amb Terrassa i el Vallès Occidental, i ha afirmat que “sempre he estat molt implicat en la nostra comarca”.

Lluís Puig, en connexió amb Brussel·les en l'acte d'inici de campanya
Lluís Puig, en connexió amb Brussel·les en l’acte d’inici de campanya | Junts per Terrassa

!--akiadsense-->

Montserrat Caupena, candidata número 66 de la llista per Barcelona, ha explicat que la campanya de Junts x Catalunya es basarà en actes telemàtics, combinats amb actes presencials amb aforament limitat. També ha volgut remarcar el paper important que tindran les xarxes socials durant tota la campanya.

Gemma Margarit, amb connexió des de Castellbisbal, ha lamentat l’anormalitat de la campanya i la celebració de les eleccions en contra dels experts epidemiològics, però com a regidora de Sanitat i Salut Pública de Castellbisbal, anima la població a anar a votar sempre respectant les mesures i assegurant la màxima seguretat. També ha intervingut Núria Garcia, que ha expressat estar “molt contenta per ajudar que Laura Borràs sigui la primera presidenta de Catalunya” i ha insistit, com a traductora i intèrpret, en la importància de la preservació i difusió de la llengua catalana. Puig, com a exconseller de cultura també ha reivindicat la rellevància de la cultura catalana com a eina de transformació social.

Acte d'inici de campanya de Junts a Terrassa
Acte d’inici de campanya de Junts a Terrassa | Junts per Terrassa

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa