MónTerrassa
Lluís (Junts per Terrassa): “L’avinguda del Vallès fa vergonya”
  • CA

Les males herbes que envaiexen els carrers és una de les problemàtiques cròniques de la ciutat de Terrassa. La presència d’herbes adventícies enmig de les voreres han provocat queixes de ciutadans perquè impedien el pas o bé perquè provocaven inseguretat a l’hora de caminar, ja que les arrels havien aixecat les rajoles.

Aquesta setmana, la portaveu del grup municipal de Junts per Terrassa, Metitxell Lluís, ha lamentat públicament l’estat en què es troba l’avinguda del Vallès. “No ens mereixem una entrada i sortida de la ciutat marcada per la deixadesa, ni amb els imbornals tapats per les males herbes. L’avinguda del Vallès fa vergonya”, ha exclamat, per tot seguit afegir que la situació de “manca de manteniment” és general a tota la ciutat, “impròpia d’una gran capital”.

El darrer cop que l’Ajuntament de Terrassa va dur a terme una actuació intensiva de desbrossada de vegetació adventícia i arbustiva en aquesta zona concreta va ser fa menys d’un any, al desembre de 2020. Aleshores es va dur a terme un pla concret de retirada de la vegetació del carrer i dels solars que, en ser terrenys sense ús, havien vist creíxer de manera espontània la seva vegetació, especialment arran del confinament decretat per la pandèmia de la Covid-19.

Aquestes plantes adventícies, generalment de creixement anual, són grans colonitzadores i en algun cas estan catalogades pels ministeris dels governs respectius com a espècies invasores. Tenen la facultat de ser “especialment adaptables”, de sortir per tot arreu (enmig de l’asfalt, en una petita escletxa d’un bordó, al límit entre les vivendes i les voreres, els camps erms o abandonats, els marges de les carreteres…); qualsevol lloc amb una mica de terra és motiu de colonització. És precisament aquesta extrema capacitat d’adaptació la que les fa ser tant abundants per tot arreu.

Per tant, com és lògic, les males herbes han tornat a aparèixer a l’avinguda del Vallès, com també a la resta de carrers de la ciutat. Des del servei de gestió pública de l’Ajuntament de Terrassa s’és conscient que aquestes plantes són perjudicials no sols per la mala imatge que donen sinó pel manteniment dels paviments, però també reconeixien que sense l’aplicació herbicides de manera extensiva (per normativa europea) i amb els recursos humans generalment disponibles, es fa molt difícil mantenir les voreres lliures d’herbes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa