MónTerrassa
L’Institut Montserrat Roig de Terrassa obrirà una línia nova
  • CA
L’Institut Montserrat Roig podrà acollir més alumnes a partir del curs vinent | L.T.

!--akiadsense-->

La regidora d’Educació, Rosa Maria Ribera, celebra les mesures anunciades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per fer front a la manca de places per al primer curs de l’ESO a la zona 2 de Terrassa, que comprèn els instituts Torre del Palau, Can Roca i Montserrat Roig. Ribera ha parlat amb la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués, qui li ha comunicat que s’obrirà una nova línia a l’Institut Montserrat Roig i s’implementaran altres mesures, que encara s’estan definint, per tal que cap alumne s’hagi de matricular en instituts que no corresponguin a la zona adscrita.

Davant aquest anunci, la regidora s’ha mostrat “alleujada davant aquest cop de timó, que per fi ens posa en la bona direcció”, ha dit Ribera, qui aquest dimecres s’ha reunit amb les AMPAs de la ciutat per a valorar la situació. En aquest sentit, la regidora ha reiterat als representants dels pares i mares la seva voluntat de “continuar seguint de prop les mesures aplicades per tal que s’arribi a una solució el més satisfactòria possible per a tota la comunitat educativa, i especialment pels alumnes, que són el centre i la raó de ser del sistema educatiu”.

L’Ajuntament de Terrassa portava mesos reclamant al Departament d’Ensenyament que implementés les mesures necessàries per a fer front al desequilibri entre oferta i demanda previst per al curs 2017-2018. Els càlculs del servei d’Educació municipal ja indicaven a principi d’aquest curs que determinats instituts no podrien absorbir ni tan sols la demanada dels centres adscrits, és a dir, les escoles assignades en primera instància. Un cop tancat el període de preinscripció, s’ha pogut constatar que, amb l’oferta de places actuals, prop de mig centenar d’alumnes s’haurien de matricular en un centre adscrit a una zona diferent de la que li pertoca. Les mesures anunciades per la Generalitat, però, evitaran aquesta situació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa