Resposta impressionat de Terrassa contra la sentència del Procés

Resposta impressionat de Terrassa contra la sentència del Procés | Cristóbal

El dia 14 d’octubre passarà a la història de Terrassa. Hi havia certs dubtes sobre la resposta de la ciutadania a la sentència del Suprem. I les xifres mostren una ciutat indignada i disposada al que calgui. Món Terrassa ha calculat unes 15.000 persones concentrades al Raval de Montserrat i els carrers del voltant. Goleta, Unió i Font Trobada han estat més atapeïts que mai. Plens de gom a gom com potser mai s’ha vist, ni en els moments més àlgids del Procés. I la gran majoria de gent s’ha sumat a la manifestació que ha arribat fins als Jutjats. La Rambla i la Rambleta han presentat un aspecte desconegut. Una riuada de gent ha ocupat la via de costat a costat. I tot, amb tranquil·litat, amb un missatge més que clar que oferir al món: aquí les coses es fan de manera pacífica.

El destí final eren els Jutjats. Ho eren en teoria, perquè tothom s’ensumava que la protesta no acabaria pas allà. La idea, no expressada per ningú, era que calia tallar la C-16 i la C-58 i tots els enllaços. Als Jutjats no s’hi podia accedir, perquè hi havia una minsa dotació dels Mossos que ho impedia, i un cordó de seguretat. Ni un moment de tensió, ni un apropament als agents.

Pocs minuts després d’arribar als Jutjats s’ha agafat el carril d’accés a la C-58. Unes 4.000 0 5.000 persones -joves, grans, de mitjana edat- ha decidit tancar la zona de la C-16 i la C-58. En altres ocasions les xifres havien estat les mateixes però amb un 0 menys. En altres ocasions, en arribar a l’autopista hi havia els Mossos. Aquesta vegada, no. I han estat uns quants dels manifestants els que, amb els mòbils encesos per fer llum, s’han jugat el físic per aturar els primers vehicles que passaven en direcció Barcelona -per Meridiana o pels túnels de Vallvidrera-. L’acció ha estat ràpida i no hi ha hagut queixes per parts dels automobilistes. Ans al contrari, botzines i suport en la seva major part. L’acció s’ha repetit en sentit contrari. Els manifestants han creuat la mitjana i han aturat els cotxes que anaven en direcció Manresa o la sortida a la carretera de Martorell-N-150. Un altre cop, poques queixes. Pocs minuts després ha aparegut una primera dotació dels Mossos que ha desviat els vehicles que venien de Manresa cap a la sortida Terrassa Centre. Fins que els manifestants també l’han tallat. Les cues han començat a set quilomètriques però no s’han vist moments de nerviosisme dels conductors. El que hi havia era complicitat malgrat que s’els impedia el desplaçament al seu destí.

Resposta impressionat de Terrassa contra la sentència del Procés

Resposta impressionat de Terrassa contra la sentència del Procés | Cristóbal

Si en direcció Barcelona hi havia una dotació dels Mossos, en sentit Manresa ha fet acte de presència la Brimo, amb 8 agents. S’ha viscut un petit moment de tensió i semblava que anaven a carregar, però finalment shan fet enrere i han quedat a uns 40 metres de la capçalera dels concentrats, asseguts a terra. De mica en mica alguns dels concentrats han anat marxant, fins que cap a quarts d’onze s’ha desconvocat i s’ha animat a anar a donar suport a la gent que es concentra a l’aeroport del Prat. Sí que s’ha emès un missatge: és el primer dia del tsunami, però en vindran molts més

Nou comentari