MónTerrassa
L’Estat posa traves al procés de municipalització de l’aigua a Terrassa

Els processos de remunicipalització de diferents serveis que han iniciat diferents ajuntaments de la comarca es poden trobar amb un nou escull si s’aproven els Pressupostos Generals de l’Estat tal com s’han presentat al projecte de Llei. Els Pressupostos inclouen una disposició, la 27, que veta que les administracions puguin absorbir les plantilles de les empreses concessionàries. “Amb l’excusa del control del dèficit s’ataca l’autonomia municipal i es posen traves a processos que s’han iniciat a molts ajuntaments per prestar els serveis de la millor manera possible”, indica el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez.

La disposició addicional 27 del projecte de Llei dels Pressupostos Generals de l’Estat estableix que “de manera indefinida”, els ajuntaments i les seves empreses públiques no podran incorporar com a funcionaris ni com a personal laboral –ni tant sols com a interins o eventuals- els empleats i empleades de contractes i concessions privatitzades “quan els contractes (d’aquestes) s’extingeixin pel seu compliment, per resolució, inclòs el rescat, o si s’adopta el segrest o intervenció del servei”. Tampoc podran fer-ho a l’absorbir fundacions, consorcis i empreses públiques segons la versió inicial dels Pressupostos Generals de l’Estat.

El president del Consell Comarcal del Vallès Occidental indica que “a la comarca vam iniciar, per indicacions del Consell d’alcaldes i alcaldesses, un debat sobre el model de gestió dels serveis públics a l’administració. En tot moment estem parlant de buscar la màxima eficiència dels serveis i dels recursos públics, la transparència en la despesa i sempre tenint en compte les condicions laborals dels treballadors i treballadores que estan prestant aquests serveis. Ara, amb el projecte de Llei dels Pressupostos de l’Estat veiem com des del govern central es vol tallar de soca arrel qualsevol possibilitat de millora o de canvi i de debat als ens locals”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Txetxu Sanz a abril 27, 2017 | 09:03
    Txetxu Sanz abril 27, 2017 | 09:03
    El PP, lógicamente, defendiendo el sector privado y no el público.

Nou comentari

Comparteix