MónTerrassa
L’Esquerra Independentista reivindica la setmana laboral de 30 hores
  • CA
x
Representants de l’Esquerra Independentista | CUP TERRASSA

L’Esquerra Independentista ha cridat aquest dimarts a participar de la manifestació anticapitalista de demà amb motiu del 1er de maig. La marxa unitària té lloc a Sabadell i arrencarà a les 11 hores des de la plaça Catalunya. Té el suport tant de les entitats terrassenques de l’Esquerra Independentista (Arran, CUP, COS, SEPC i Endavant), com d’altres organitzacions com els nuclis de CDR, col·lectius feministes com Justa Revolta, i sindicats com CNT, CGT i CoBas.

Precisament el militant de la COS Francesc Xavier Filgueira ha presentat la marxa de demà, tot precisant que una de les reivindicacions principals d’enguany és la jornada laboral de 30 hores. Tant per millorar les condicions laborals de les treballadores i els horaris asfixiants, com repartir el treball i permetre que tota persona tingui accés a un lloc de feina.

Igualment, el regidor de la CUP Marc Medina ha proposat la creació d’un Salari Mínim de Ciutat (SMC). De la mateixa manera que existeix un salari mínim a nivell estatal d’obligada aplicació al sector privat, la CUP vol que l’Ajuntament (dins les seves competències) estableixi un salari mínim pels treballadors de les empreses que licitin amb l’administració municipal. Aquesta mesura es realitzaria mitjançant l’establiment de clàusules socials en la contractació pública, que puntuarien proactivament tant les empreses amb un salari mínim digne, com les que tinguin plans de conciliació familiar i les que comptin amb un percentatge elevat de personal indefinit. A més a més, la CUP aposta per la re-municipalització de serveis públics com a forma de millorar les condicions laborals de la plantilla. I és que quan el personal d’una empresa concessionària es subrogat per l’administració pública, millora les condicions laborals. I així, el conjunt del món del treball millora.

Per una altra banda, la CUP ha defensat l’Economia Social i el món del cooperativisme com el motor de creacció de llos de feina estables i de qualitat. Entre les virtuds que ha destacat el regidor Medina es troba el fet que té «una producció encarada a satisfer necessitats i no a l’obtenció del lucre privat», a banda de «l’horitzontalitat i presa de decisions democràtiques entre les treballadores». En darrer lloc, Medina ha destacat el foment de l’economia productiva encarada a resoldre les necessitats del territori, tant amb polítiques actives de dinamització del sòl industrial públic com en la incentivació fiscal per aquelles empreses que fomentin llocs de treball de qualitat.

Cal destacar que avui dia a Terrassa l’atur es situa a l’entorn del 13% (14.000 persones aturades), un 44% de les quals de llarga durada. Només un 43% del total d’aturades rep alguna prestació per desocupació. Hi ha més afectació a les dones i a les joves.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa