MónTerrassa
L’ANC crida Terrassa a mobilitzar-se en defensa de la democràcia
  • CA
Pep Tomàs, Mario Soria i Artur Moncal presentant les convocatòries de l’ANC a Terrassa | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

“A nivell de país, ens trobem en un moment important després de produir-se les accions més dures per part de l’Estat. Per exemple, una de les més preocupants, és la citació de la presidenta del Parlament Carme Forcadell a comparèixer davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya“, ha manifestat Mario Soria, secretari de l’ANC a Terrassa. Davant d’aquesta “judicialització de les decisions polítiques”, l’Assemblea Nacional ha decidit fer un pas endavant i mostrar la seva ferma “defensa de la democràcia i de les institucions”.

Per expressar el seu malestar “davant d’una agressió molt greu”, s’ha convocat a la ciutadania el proper divendres dia 16, a les 9 del matí, davant del TSJC. Des de Terrassa, per a les persones que no vulguin anar-hi soles, l’ANC explica que està previst agafar el tren de poc abans de les vuit del matí des de l’estació de Renfe Nord.

No obstant, a nivell de ciutat, la convocatòria més rellevant tindrà lloc un dia abans, el dijous 15 de desembre. A les 18.30h, l’Assemblea convoca a tots els egarencs a concentrar-se davant de l’Ajuntament de Terrassa. Allà, es realitzarà la lectura d’un manifest en defensa de la democràcia. L’ANC ha explicat que l’acte compta amb la coordinació i suport dels grups municipals de ERC-MES, PdeCAT i CUP. Terrassa en Comú ha declinat la seva assistència per la coincidència amb un altre acte, mentre que s’espera encara la resposta per part de C’s, PP i, sobretot, del PSC. De fet, la intenció de l’entitat és que sigui l’alcalde Jordi Ballart qui llegeixi el manifest.

Posteriorment, el mateix dia a les 19.30h, la cita es traslladarà a la sala d’actes al Centre Cultural de Terrassa. Allà, el secretari d’Hisenda Lluís Salvadó impartirà una conferència sobre La futura Hisenda Catalana. Serà un acte obert i d’entrada gratuïta en què es pretén explicar com s’està construïnt la hisenda pròpia i la futura política fiscal de Catalunya.

D’altra banda, el nou secretariat de l’ANC a Terrassa ha manifestat que estan duent a terme contactes amb els grups polítics per tal de consensuar línies estratègiques i unificar accions. Per exemple, un dels temes que tenen sobre la taula és la inscripció dels regidors a l’Assemblea de càrrecs electes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa