MónTerrassa
L’Ajuntament de Terrassa revalida el reconeixement d’Administració Oberta

L’Ajuntament de Terrassa ha estat guardonat amb els Reconeixements Administració Oberta 2020, els guardons que el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) atorga cada any per distingir les administracions capdavanteres a Catalunya en transformació digital i govern obert. L’acte de lliurament s’ha celebrat aquest dimecres, 5 de maig, a la Casa Golferichs de Barcelona, en una cerimònia que ha tingut caràcter híbrid -virtual i presencial- per minimitzar els riscos derivats de la pandèmia de la COVID-19.

L’entrega dels guardons ha comptat amb la presència del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública i president de l’AOC, Jordi Puigneró, i del president de Localret i vicepresident de l’AOC, Jaume Oliveras. En representació de l’Ajuntament de Terrassa, ha recollit el guardó de forma virtual la regidora de Transparència i Qualitat i Tecnologia, Ona Martínez, qui destaca “la importància de tornar a rebre aquest guardó que reconeix la bona feina que du a terme el nostre Ajuntament en la gestió del canvi i el desplegament de l’administració electrònica. Per a l’Ajuntament de Terrassa sempre ha estat una prioritat transitar amb solvència aquest camí cap a la transformació digital, amb l’objectiu final d’oferir un servei més àgil i acurat a la ciutadania”.

Aquesta és la sisena edició dels Reconeixements Administració Oberta, uns guardons que valoren aquells ajuntaments i consells comarcals que han destacat en la transformació digital i govern obert, tant pel que fa a la seva relació amb la ciutadania com en la seva gestió interna. Per atorgar els reconeixements, l’AOC té en compte l’Índex de Maduresa Digital de cada administració, que es determina analitzant més de 30 indicadors objectius, a partir de les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs dels ens locals. Aquests indicadors quantifiquen, entre d’altres, diferents actuacions relacionades amb el registre d’entrada, registre de sortida, gestió interna, contractació, interoperatibilitat, identitat digital, govern obert i normativa i certificacions.

L’Ajuntament de Terrassa ja ha obtingut el reconeixement en les edicions del anys 2015, 2017 i 2018. El 2018, a més, va rebre el primer premi absolut d’Administració Electrònica ex aequo amb Sant Feliu de Llobregat. L’Índex de Maduresa Digital del Consorci AOC és una iniciativa única, tant a nivell estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor i a partir de dades objectivables el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic. S’analitzen més de 30 indicadors dels 947 ajuntaments i 41 consells comarcals. Els Reconeixements Administració Oberta distingeixen set categories, d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa. L’Ajuntament de Terrassa es troba dins la categoria d’Ajuntaments de més de 50.000 habitants.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa