MónTerrassa
La Generalitat retirarà l’amiant encara present en 38 escoles i instituts
  • CA

La Comissió d’Ensenyament del Parlament de Catalunya ha aprovat una proposta del Grup Parlamentari Socialista perquè es retiri l’amiant d’escoles i instituts. Segons ha explicat pol Gibert, diputat del PSC i responsable de l’Oficina Parlamentaria del PSC Vallès Oest: “Aquesta moció neix fruit de la demanda que sorgeix de la preocupació de la comunitat educativa i de sindicats del Vallès Occidental, però que afecten centres educatius d’arreu del país”.

Ja el passat mes de juliol, en el ple municipal de Terrassa, els socialistes van portar aquesta mateixa proposta a la sessió plenària, on va aconseguir l’aprovació unànime per part de tots els grups polítics presents al ple. El PSC recorda que hi ha 38 escoles i instituts en els quals s’ha detectat fibrociment o amiant a les seves instal·lacions. Segons informacions de CCOO, al Vallès Occidental n’hi hauria una trentena.

Segons ha informat Gibert: “ es tracta d’una substància perjudicial per la salut, no només dels infants, sinó de totes les persones que treballen en aquests centres”. I en aquest sentit, insisteixen que des de 2002 és una substància prohibida al conjunt de l’Estat, però encara n’hi ha restes a molts edificis, entre ells, als centres educatius.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa