MónTerrassa
La CUP titlla de “lamentable” el concert de l’Exèrcit espanyol a Terrassa
  • CA
Unidad de Música de la Inspección General del Ejército | Ejército de Tierra

!--akiadsense-->

La CUP ha mostrat aquest divendres la seva “sorpresa” pel concert de música que oferirà la Unidad de Música de la Inspección General del Ejército al proper 20 d’octubre al Centre Cultural de Terrassa. Serà a les set de la tarda i comptarà també amb la participació de la colla sardanista Amunt i Crits.

Els cupaires creuen que “Centre Cultural” i Exèrcit són “dos mots què, junts, conformen un oxímoron”. Per això, afirmen, “en nom de la cultura, el desembarcament militarista a Terrassa és del tot desagradable i rebutjable“. La formació municipal vol denunciar i “deslegitimar el militarisme, l’armamentisme, la despesa militar, l’actuació del exèrcits, l’aliança entre bancs i fabricants d’armes, la influència de lobbys en les polítiques de defensa militaristes… I com, no, crear una opinió pública favorable a la gestió pacífica dels conflictes i la cultura de la pau”.

En segon lloc, consideren que “resulta fastigós i molt cínic” que sigui l’Exèrcit espanyol qui ofereixi aquest concert. “No deixa de ser l’Exèrcit que garanteix l’amenaça de la força per evitar el dret a l’autodeterminació de nacions ‘sense estat’ com els mateixos Països Catalans”, rubriquen. Per tot plegat, subratllen que “tacar un espai de cultura com el Centre Cultural amb la presència militarista és lamentable”.

La CUP recorda que les Forces Armades de l’Estat espanyol tenen un cost diari de 47 milions d’euros. “I sembla que vulguin justificar la seva existència fent aquesta mena d’espectacles. No podran rentar la seva cara, però, amb aquests concerts. I no cal que juguin a fer de músics per les nostres ciutats”. Finalment, l’agrupació local proposarà que l’Ajuntament de Terrassa declari tant les pràctiques militars com els esdeveniments de l’Exèrcit com a actes “non grats” a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa