MónTerrassa
La Casa del Poble recorda la proclamació de la República a Terrassa
  • CA

Terrassa ha commemorat aquest 14 d’abril la proclamació de la República. Un dels actes principals ha estat la descoberta de la placa commemorativa a la façana de la Casa del Poble, al carrer Cremat. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; juntament amb la regidora de Memòria Històrica, Ona Martínez; i portaveus dels grups municipals. Aquest placa rememora la trobada dels regidors republicans electes en aquell mateix indret abans de dirigir-se a l’Ajuntament per proclamar la República a Terrassa, moments després que ho fes Francesc Macià a la Generalitat de Catalunya. Durant tot el dia la bandera tricolor ha onejat al Parc de la República, en una activitat organitzada conjuntament amb l’Associació de Terrassa per la Tercera República.

Ofrena al Parc de la República de Terrassa | Rafel Casanova BCF

Més tard, ha tingut lloc a l’Arxiu Històric la conferència “Ciutadans Republicans: una reflexió entorn a l’educació i a l’accés de les dones a la vida pública durant la República. El seu llegat, avui”, que ha anat a càrrec de les historiadores Mariona Vigués i Teresa Rodríguez. I el president del Centre d’Estudis Històrics de Terrassa, entitat coorganitzadora de l’acte, Marcel Taló, ha presentat els actes institucionals de commemoració.

La commemoració ha rememorat el 14 d’Abril de 1931, data en què es va proclamar la República Catalana dins un Estat espanyol federal i la Segona República espanyola, que va durar fins al 1939.​

Conferència a l’Arxiu Històric | Rafel Casanova BCF
Conferència a l’Arxiu Històric amb motiu dels actes de la Segona República | Rafel Casanova BCF
La bandera republicana espanyola ha onejat tot el 14 d’abril a Terrassa | Rafel Casanova BCF

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa