MónTerrassa
JxT demana la prohibició de venda d’armes a països en conflictes bèl·lics
  • CA

Junts x Terrassa (JxT) ha presentat un acord de junta de portaveus que demana la prohibició de la venda d’armes a països involucrats en conflictes bèl·lics o que no respectin els drets humans. El grup insta el Govern de l’Estat a anar més enllà de la normativa europea i a actuar amb transparència, rebutjant les peticions d’aquells països involucrats en guerres.

El grup polític ha exposat que l’Estat espanyol va autoritzar la venda de material de defensa per més de 26 milions d’euros durant el 2020, una xifra que marca un trist rècord històric, segons un estudi fet públic recentment pel Centre Delàs d’Estudis per la Pau. En aquest informe, els seus autors denuncien també que Espanya segueix exportant armes a països involucrats en conflictes bèl·lics com Aràbia Saudita o que no respecten els Drets Humans com Egipte, Emirats Àrabs Units, Filipines, Colòmbia, Turquia o Israel, entre d’altres. Junts lamenta que aquesta situació no sigui nova, ja que Espanya duu prop de 10 anys instal·lada al setè lloc del rànquing dels principals exportadors d’armes.

Junts defensa que mentre la indústria armamentística i militar sigui vista i regulada com un negoci més, seguirà morint i patint la societat civil amb les nostres armes. Exposen com exemple el Iemen, on es viu una guerra civil des del 2014 que és un desastre humanitari i que compta amb les armes venudes per Espanya al seu aliat, l’Aràbia Saudita. El grup proposa pagar a països tercers perquè frenin i acollir els refugiats causats per aquests conflictes.

Els acords que han presentat son els següents:

ACORDS:

PRIMER.-  Instar el Govern de l’Estat a anar més enllà de la normativa europea i a actuar de manera transparent rebutjant les peticions d’aquells països, directa o indirectament, involucrats en conflictes bèl·lics o acusats de no respectar els Drets Humans.  

SEGON.- Traslladar aquest acord al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats, a la Unió Europea i al Centre Delàs d’Estudis per la Pau

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa