MónTerrassa
Junts vol que s’estudiï la retirada dels noms de carrers relacionats amb la monarquia
  • CA

La Junta de Portaveus de Terrassa va acordar el passat mes de juny demanar als Grups Parlamentaris del Congrés que es replantegin la seva negativa a investigar l’origen de la fortuna del Rei Joan Carles I. També reclamar al Congrés dels Diputats la convocatòria d’un referèndum per votar el model d’Estat.

Junts per Terrassa tornarà a portar en el ple de setembre aquesta qüestió. Considera que “en una democràcia sana i moderna, els seus dirigents polítics, els agents socials, els mitjans de comunicació i una ciutadania democràticament compromesa haurien de demanar responsabilitats i exigir una investigació a fons sobre els ‘negocis privats’ del que ha estat el seu cap d’estat durant 40 anys. Malauradament, alguns prefereixen tapar les vergonyes de la monarquia i del règim del 78”.

La moció presentada exposa els següents acords:

PRIMER. Reprovar el Govern de l’Estat per la seva col·laboració necessària en la sortida del rei emèrit i sol·licitar la seva compareixença al Congrés de Diputats per donar explicacions sobre la seva actuació.

SEGON. Instar al Govern de l’Estat i el Congrés de Diputats a implementar les reformes necessàries per poder:

– investigar la corrupció de la monarquia, incloent l’atribució de les responsabilitats corresponents a les institucions, empreses i persones que s’hagin vist beneficiades o hagin sigut part activa.

– Retirar els privilegis dels que gaudeix Joan Carles I, així com l’aforament al Tribunal Suprem.

– Derogar els delictes de calumnies i injúries contra la Corona, i anul·lar les causes i sentències per aquests delictes.

– Permetre la fiscalització dels comptes i activitats dels membres de la Casa Reial.

– Retornar els diners que la monarquia hagi obtingut de manera il·lícita.

TERCER. Reafirmar el dret d’autodeterminació de Catalunya perquè les catalanes i els catalans decidim el nostre futur polític i institucional; així com solidaritzar-nos amb qualsevol iniciativa per exercir el dret democràtic de la ciutadania espanyola a decidir lliurement sobre el model d’Estat.

QUART. Donar suport a les resolucions aprovades pel Parlament de Catalunya el passat 7 d’agost i denunciar que Tribunal Constitucional, desacreditat i deslegitimitat, coarti el debat parlamentari.

CINQUÈ. Traslladar a la Comissió del Nomenclàtor que estudiï la retirada dels noms de carrers que tinguin a veure amb la monarquia borbònica.

SISÈ. Traslladar aquest acord al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats, a l’ACM, a la FMC i a la Comissió del Nomenclàtor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa