MónTerrassa
Junts vol que els amos incívics d’animals facin serveis comunitaris al CAAD
  • CA

El grup municipal de Junts per Terrassa presenta per al pròxim ple del mes de maig una proposta relacionada amb el Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Terrassa. Consideren que cal posar remei a l’increment de gossos i gats abandonats a la protectora egarenca aquest 2020, així com l’augment d’actituds incíviques i constitutives d’infracció administratriva per part d’alguns propietaris (ja sigui no tenir identificat o registrat l’animal, dur-lo deslligat fora de les àrees de lliure circulació, no recollir els excrements, no proporcionar-los unes condicions de vida adequades, etc..)”, ja que aquestes situacions afecten la convivència entre animals i persones en l’espai públic.

L’Ajuntament està dotat d’eines que permeten sancionar administrativament aquestes conductes incíviques mitjançant multes econòmiques, que segons la tipologia de la infracció, poden ésser substituïdes per hores de serveis comunitaris. Des de Junts per Terrassa, consideren que, més enllà de les sancions estrictament econòmiques, les millors eines per eliminar aquestes actituds incíviques, són la conscienciació i la educació dels propietaris infractors, per a que desisteixin d’aquestes conductes, no per por a la sanció, si no per convenciment. Per això proposen:

PRIMER.- Modificar les ordenances necessàries per a que totes les hores de serveis comunitaris derivades d’infraccions relatives a la tinença d’animals de companyia es dediquin a tasques de neteja i manteniment del CAAD.

SEGON.- Incloure en aquestes hores de serveis comunitaris un curs de formació i sensibilització impartit i dissenyat per les entitats animalistes.

TERCER.- Traslladar aquests acords a les entitats animalistes de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa