MónTerrassa
Junts per Terrassa proposa una tarifa plana pel pagaments dels tributs municipals
  • CA

En el debat d’ordenances del passat mes, Junts per Terrassa va demanar a l’Equip de Govern “un esforç pedagògic d’informació a la ciutadania per explicar les bonificacions als tributs municipals així com d’explicar clarament la possibilitat de fraccionar els pagaments dels tributs municipals. Però, a més, vam proposar que s’estudiés la possibilitat d’una tarifa plana personalitzada de pagament de tots els rebuts de l’Ajuntament. I com que no vam tenir resposta, pel proper Ple municipal presentem una proposta de resolució demanant que s’estudiï la possibilitat de posar en funcionament el que hem anomenat tarifa plana dels tributs municipals.”

Què és la tarifa plana que proposa Junts?

“Es tracta d’aplicar un sistema de fraccionament del global dels tributs municipals de caràcter periòdic. Aquests proposta de pagament de tributs, permet fraccionar el sumatori dels tributs municipals que ha de pagar cada contribuent en 11 fraccions repartides en quantitats iguals al llarg de l’any i el dotzè rebut seria la liquidació, i reflectiria si durant l’any ha canviat alguna cosa en la situació del contribuent, bé perquè hagi aconseguit algun descompte o bonificació, bé perquè hagi de pagar més, per exemple per un consum d’aigua superior. Aquesta mesura, que no tindria cap cost afegit, permetria al contribuent planificar- se l’any. Actualment, l’Ajuntament de Terrassa ja permet fraccionar alguns pagaments: l’IBI en 6 terminis, la taxa de gestió de residus en 2 o els guals en 2 fraccions, però aquesta «tarifa plana» pot ser una altra opció pels contribuents que tenen domiciliats els seus pagaments, xifra que arriba al 76% en el cas de l’IBI, per exemple. Es tracta d’una mesura fiscal que alhora permetria repartir millor en el calendari els ingressos de tresoreria que rep l’Ajuntament i possiblement augmentar el nombre de domiciliacions, reduint així el cost que suposa la recaptació executiva. En un entorn de grans incerteses econòmiques i socials com l’actual qualsevol mesura que apliqui l’Ajuntament en la seva gestió tributària per ajudar als terrassencs i terrassenques serà ben rebuda. L’aplicació de determinades bonificacions fiscals, la congelació o reducció dels tipus impositius dels impostos municipals, formen part d’algunes d’aquestes mesures. Però des de Junts x Terrassa creiem que aplicar un sistema de fraccionament del global dels tributs municipals de caràcter periòdic en pot ser una més i, a més, de gran utilitat i així cada contribuent es podria organitzar cada mes.”

ACORDS PROPOSATS

Primer.- Encarregar als serveis econòmics de l’Ajuntament de Terrassa els treballs necessaris per a posar en funcionament la mesura de fraccionament del sumatori dels tributs municipals de caràcter periòdic durant el 2022. Segon.- Fer les modificacions necessàries en les ordenances fiscals per al 2022 per aplicar aquest nou sistema de cobrament dels tributs municipals.

Tercer.- Fer una campanya de difusió d’aquesta mesura als mitjans de comunicació i a les xarxes socials. No és una cosa nova ni difícil de fer; hi ha diverses ciutats que ja ho apliquen: • Girona • Olot • Calafell • Granollers • Arbúcies • Roda de Berà • Lleida • Manresa (quota mensual fixa) • Barcelona – ho va aprovar també de fer

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa