MónTerrassa
Junts per Terrassa demana rectificar els criteris de tributació pel 2020
  • CA
Un empleat de l'Agència Tributària atenent una parella
Un empleat de l’Agència Tributària atenent una parella | Eduardo Parra / EUROPA PRESS

!--akiadsense-->

El grup municipal de Junts per Terrassa una proposta d’acord a Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa per demanar la modificació dels criteris de tributació de la renda 2020. La formació considera que els canvis introduïts en la declaració de Renda “perjudiquen greument els col·lectius més vulnerables i més afectats per l’impacte de la COVID-19”.

Recordem que els contribuents que hagin rebut un ERTO, tinguin dos o més pagadors i superin els 14.000 euros (si han cobrat almenys 1.500 euros d’alguns d’aquests) estaran obligats a fer la declaració de la Renda en considerar-se rentes del treball. També les ajudes directes o subvencions a autònoms hauran de tributar com a rendiments del treball o pla de pensions i els beneficiaris de l’ingrés mínim vital també estan obligats a declarar.

Per tot plegat, demanen els següents acords:

Primer. – Instar el Govern de l’estat espanyol a modificar els criteris de tributació per la campanya de la Renda per l’exercici 2020 per no agreujar encara més situacions de vulnerabilitat.

Segon. – Tornar a reclamar al Ministeri de Treball i d’Economia Social que posi els recursos humans i materials necessaris pel correcte funcionament del SEPE i es subsanin els errors.

Tercer.- Comunicar aquest acord al Parlament de Catalunya, al Congreso de los Diputados, al Ministeri d’Hisenda i al Ministeri de Treball i d’Economia Social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa