MónTerrassa
Junts demana a l’Ajuntament una posició conjunta davant la detenció de Puigdemont
  • CA

El grup municipal Junts x Terrassa ha presentat un d’acord de junta de portaveus a favor de la llibertat de l’expresident de la Generalitat de Catalunya a l’exili, Carles Puigdemont. La junta de portaveus extraordinària se celebrarà dilluns a les 16:00h de la tarda per debatre sobre la detenció a Sardenya de l’eurodiputat. Meritxell Lluís, portaveu del grup municipal, va demana aquesta junta durant el ple ordinari del passat divendres per tal que l’Ajuntament de Terrassa “adopti un posicionament conjunt davant aquest nou atac de la justícia espanyola”.

Junts declara que la detenció de Puigdemont és una prova més de la repressió de l’Estat, que compta amb més de 3.000 represaliades i moltes causes obertes, també al Tribunal de Cuentas. “Cada cop, i amb més intensitat, es constata un abisme entre els paràmetres de la justícia espanyola i de la resta d’Europa. Cada vegada, doncs, és més estesa la idea que a l’Estat espanyol es persegueix la dissidència política. I això és una nefasta notícia, no només per als independentistes catalans, sinó per a la democràcia espanyola en el seu conjunt”, afirmen des del partit.

Tot i la seva posada en llibertat sense mesures cautelars el passat divendres, l’expresident està a l’espera de comparèixer el 4 d’octubre davant la Cort d’Apel·lació de Sasser, i Junts li vol mostrar tot el seu suport.

Els acords que la Junta de Portaveus ha presentat son els següents.

ACORDS:

PRIMER.- Expressar el suport al President Puigdemont després de la seva detenció a Sardenya i en la seva compareixença per al proper 4 d’octubre davant de la justícia sarda.

SEGON.- Lamentar el capteniment del Regne d’Espanya de menyspreu a les decisions del Tribunal General de la Unió Europea que el consolida com un estat poc fiable en termes de Dret Internacional, ancorat en la permanent vulneració de drets i llibertats fonamentals.

TERCER– Refermar-nos en la convicció que només la fi de la repressió, amb l’amnistia als perseguits i represaliats en el context del procés independentista català, pacífic i democràtic, i l’exercici del dret a l’autodeterminació obriran un camí de resolució del conflicte pacífic entre Catalunya i Espanya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa