MónTerrassa
Junts per Terrassa celebra la Diada mantenint-se “fidel a l’1 d’Octubre”
  • CA

El grup municipal de Junts per Terrassa fan una crida “a fer més present i real que mai la Catalunya de i per a totes persones que hi convivim” aquest Onze de setembre. El grup expressa que enguany celebraran la Diada mantenint-se fidels “al camí del Primer d’Octubre” i s’ofereix “com un instrument polític, plural i amb vocació d’expressió majoritària, per culminar allò que vam iniciar l’octubre de 2017″.

Així ho han escrit en un manifest per commemorar la Diada Nacional de Catalunya. El manifest és el següent:

“La Diada Nacional de Catalunya renova el compromís de Junts per Terrassa amb els drets i les llibertats perdudes el 1714 i com a força política ens obliga a treballar per recuperar-les totes. De fet, a Terrassa aquesta lluita va començar un any abans, quan les tropes de Felip V varen atacar la nostra vila la nit del 3 al 4 de setembre de 1973.

Cases saquejades, edificis consumits per les flames i una vintena de terrassencs assassinats pels assaltants. Tres-cents anys més tard els terrassencs continuem lluitant per defensar la nostra llibertat

Ben aviat farà cinc anys d’aquell Primer d’Octubre que ens va fer triomfants, que ens va mostrar la millor versió que tots, junts, som capaços d’oferir. Més enllà del patiment, de la repressió, de la presó i de l’exili que hem patit i patim encara, aquell Primer d’Octubre és, sobretot, la fita clara d’una victòria sense pal·liatius d’una societat cívica, pacífica i democràtica que va dir prou a la dependència espanyola i un sí contundent a esdevenir un nou Estat europeu.

Des de llavors, cada Onze de setembre ens interroga i ens pregunta sobre el mandat d’aquell referèndum i aquest any 2022 des de Junts per Terrassa mantenim i refermem que la via cap a la nació lliure i independent que han somniat els nostres avis i que mereixen els nostres fills és la via de la trobada i l’entesa de l’independentisme per fer volar per sobre de les nostres diferències les raons de la llibertat, de la unitat i de la determinació política.

Ens sembla massa fàcil assenyalar uns o uns altres per tot allò que ens sembla que no han fet prou bé, massa fàcil quedar-se a casa amb una raó que si no és compartida ni majoritària no és motor de canvi. Preferim mirar-nos al mirall, assumir els errors propis i els col·lectius, i recordar, recordar-nos, que fa cinc anys vam escriure una partitura que només cal llegir per saber on vam afinar i on vam desafinar.

Fidels, doncs, al camí del Primer d’Octubre, fidels, sempre, a la llengua, la cultura i la nació catalanes, aquest Onze de setembre des de Junts per Terrassa fem una crida a fer més present i real que mai la Catalunya de i per a totes persones que hi convivim. Una Catalunya que parla amb veu pròpia, que escolta, que llegeix, que investiga, que es comunica entre ella i amb totes les nacions del món, una Catalunya far de drets i exemple de deures… una Catalunya que avança i, sobretot, una Catalunya que no es resigna i progressa.

Des de Junts per Terrassa ens oferim al conjunt de la societat catalana com un instrument polític, plural i amb vocació d’expressió majoritària, per culminar allò que vam iniciar l’octubre de 2017 i que alguns segur que ja van enyorar i imaginar el 12 de setembre de 1714.

Per tantes generacions que ens han precedit i per totes les generacions que ens seguiran, coneixem i estimem el nostre passat, som conscients de les oportunitats del nostre present i tenim clar que el millor futur només el construirem junts. Junts, per Catalunya… Endavant, som-hi”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa