MónTerrassa
Junts reclama actuacions preventives per millorar l’asfaltat de Terrassa
  • CA

Junts reclama un Pla per deixar de posar “pedaços” a l’asfalt dels carrers de Terrassa. L’agrupació municipal presentarà en el pròxim ple municipal d’aquest dijous una proposta de resolució en què insta al govern a actuar també de “manera preventiva” per evitar el mal estat del paviment. “Un manteniment preventiu adequat en el temps i forma correcte reduiria de manera significativa l’import de les reparacions correctives. La manca d’anticipació de l’Equip de Govern, també en aquesta matèria, condiciona negativament el dia a dia de la ciutat i, sobretot, dispara els costos d’actuacions futures”, ha exposat la portaveu Meritxell Lluís.

Junts recorda que Terrassa té 658,84 quilòmetres de carrers i que davant aquesta amplitud per mantenir els carrers en bones condicions és necessari tenir “una planificació i voluntat política per a la seva execució”. Consideren que és important actuar davant de “fissures, deformacions de la base o clivellaments. que són clars senyals d’envelliment i pèrdua d’elasticitat del paviment”. Lluís creu que cal afrontar un “asfaltatge integral dels carrers amb més intensitat de trànsit i més degradats”.

Lamenta que “des del servei s’executen les reparacions que són més urgents i prioritàries i que poden comportar un perill tant per vehicles com per vianants”, però que tot i que “és evident que aquestes reparacions són imprescindibles però no suficients donat el mal estat de l’asfaltat en bona part dels carrers de la ciutat. Per aquest motiu, novament, presentem una proposta de resolució al Ple per exigir Estem parlant d’estètica, d’imatge de la ciutat i també de seguretat.

Lluita contra les ocupacions conflictives

No és l’única proposta de resolució que Junts presentarà en el pròxim ple. La formació municipal també ha entrat una moció relacionada amb les ocupacions conflictives i delinqüencials. Es tracta d’una proposta que buscar “donar eines als alcaldes i comunitats de propietaris per acabar amb l’ocupació d’immobles -pisos, finques, naus, i parcel·les en urbanitzacions- que provoquen greus problemes de convivència en l’entorn i generen alarma social entre els veïns, perquè es tracta d’una ocupació delinqüencial”.

També, en els seus acords proposa “destinar a habitatge social els immobles recuperats per fer front a la falta d’habitatge” i “impulsar la modificació del llibre V del Codi Civil de Catalunya, relatiu als drets reals, per facultar els ajuntaments i les comunitats de propietaris perquè puguin instar judicialment les desocupacions en aquells casos que generen alteració greu de la convivència i creïn alarma social”.

Modificar la llei de l’habitatge i afegir una nova tipologia de conducta per penalitzar l’incompliment de la funció social de l’habitatge o modificar la Llei d’Enjudiciament Criminal mitjançant la introducció d’una mesura de desallotjament en el termini màxim de 48 hores, des de la petició cautelar de desallotjament, quan els ocupants de l’immoble requerits no exhibeixin el títol jurídic que legitimi la seva permanència a l’immoble, són dos mesures més que Junts considera que cal prendre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa