MónTerrassa
Junts exigeix fermesa al govern amb les motos aparcades a les voreres
  • CA

El grup municipal de Junts per Terrassa ha exigit fermesa a l’Equip de Govern a l’hora d’aplicar l’Ordenança que prohibeix les motos aparcades en voreres, per retornar el seu ús als vianants. L’Ordenança es va aprovar fa un any i ha entrat en vigor aquest més de gener, i lamenten que “en un any l’Equip de Govern ni ha fet una campanya per avisar que es comença a multar, ni ha ofert solucions alternatives d’aparcament pels usuaris de motocicletes i ciclomotors”. “Per contra, hi ha indicis que fan pensar que la solució de l’Ajuntament davant la seva pròpia inacció podria passar per una moratòria d’aquesta prohibició”, afegeixen.

Junts ha exposat que les motos a les voreres suposen una dificultat afegida per totes les persones amb dificultats de mobilitat, tant les que aparquen uns minuts com les que estacionen per més estona, tenint en compte que molts carrers no són accessibles o tenen voreres massa estretes. En aquesta problemàtica també hi ha afegit l’estacionament de cotxes, “especialment en aquelles voreres que no permet el pas dels vianants amb condicions de seguretat i accessibilitat”. Afirmen que l’Ordenança aprovada pel Ple també és molt clara en aquest sentit i que “per això cal tolerància zero amb l’estacionament de vehicles en voreres”.

D’altra banda, davant la prohibició d’aparcar a les voreres “l’Ajuntament ha estat incapaç en un any de facilitar una alternativa vàlida pels motoristes, que implica ampliar el nombre de places d’aparcament per motos i ciclomotors amb una quantitat i distribució adequades”, ha criticat el grup. I han exposat que, pel que fa a l’entorn de la Zona de Baixes Emissions del centre de la ciutat, “això es podria concretar en diverses àrees d’aparcament de gran capacitat en diferents punts del seu entorn senyalitzades i indicades com a tal, igual que es fa amb els aparcaments per a cotxes. Aquest format funciona a altres ciutats i no només facilita l’aparcament de les motos sinó que endreça la mobilitat de vehicles i persones”.

Així doncs, des de Junts per Terrassa consideren que “no té sentit aplicar una moratòria, el que cal és que Tot per Terrassa i ERC comencin a aplicar solucions ja, perquè hi ha col·lectius de la nostra ciutat que ho necessiten i ho reclamen”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa