MónTerrassa
Junts vol dignificar els aparadors d’establiments tancats i en desús
  • CA

Junts per Terrassa presentarà en el pròxim ple municipal de l’Ajuntament de Terrassa, aquest divendres dia 27 de gener, una proposta de resolució per “dignificar els aparadors d’establiments tancats i en desús”. La formació local considera que cal realitzar un Pla d’actuació específic per posar fi a aquest abandonament i reclama que al govern municipal “una gestió solvent, més enllà de grans titulars”, en relació al teixit comercial i la imatge que transmet la ciutat.

Aquest Pla d’actuació creuen que s’hauria d’elaborar de forma conjunta i participativa amb totes les associacions de comerciants de la ciutat, i amb els dos principals agents socioeconòmics del sector comercial, com son la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa i Comarca i la patronal CECOT.

En l’argumentari de la moció, que defensaran en el ple de gener, l’agrupació liderada per Meritxell Lluís, fa un valoració de perquè és important que els aparadors comercials es vegin actius: “el Centre i els eixos comercials són els grans aparadors de Terrassa. És la imatge que projectem cap endins i cap a fora: de com ens veiem, de com ens veuen i de com volem que ens vegin. Aquests han de ser una font permanent d’autoestima pels terrassencs i terrassenques i han de ser un pol d’atracció més de la ciutat en relació al seu entorn”.

Local abandonat o en desús víctima de l’incivisme | Junts per Terrassa

Exemples d’altres ciutats que han revitalitzats aparadors buits

Junts per Terrassa recorda que “la transformació del comerç i la desertització d’algunes àrees de la ciutat ja eren temes importants i preocupants a Terrassa abans de la pandèmia, però les seves conseqüències han agreujat encara molt més aquest escenari”. Per això creuen que és el moment que el govern es posi mans a la feina i ho solucioni. “No cal esperar el Pla de Comerç per començar a actuar en aquests espais per dignificar-los amb mesures correctives que són relativament fàcils”, diuen.

Com? El partit presenta alguns models exemplificadors. Per exemple, Solsona ha optat per embellir aparadors en desús amb vinils de fotografies històriques. Tàrrega ha engegat la campanya ‘Posem llum als aparadors’ que omplirà d’obres d’art, materials artístics i elements promocionals aquests aparadors. La Seu d’Urgell aposta pel festival «AparadART» o Banyoles ha tirat endavant “Aparadors vius”, on un establiment en actiu situat en un altre lloc té cedit el local pel propietari mentre no el llogui o el vengui per fer-ne ús per promocionar el seu producte a canvi del manteniment i pagar la factura de la llum.

Proposta amb ERC del col·lectiu Aturem les guerres

D’altra banda, Junts per Terrassa presenta un acord de portaveus conjuntament amb ERC, a instàncies de la plataforma “Aturem les guerres”. Aquest col·lectiu de terrassencs es mobilitzen cada dilluns davant de l’Ajuntament de Terrassa per denunciar els conflictes bèl·lics existents, amb especial atenció a la guerra d’Ucraïna, i, alhora, rebutjar la creixent militarització de l’estat espanyol, de la resta de països membres de l’OTAN i de Rússia. En aquesta moció es demana a l’Ajuntament de Terrassa que es posicioni i que aposti “pel diàleg i la negociació per solucionar qualsevol tipus de conflicte entre països o persones”.

Plataforma Aturem les guerres en una convocatòria davant de l’Ajuntament | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa