MónTerrassa
Junts acusa el PSOE de “tapar” la comissió Pegasus amb el “circ” de Vox

Junts per Catalunya acusa el PSOE de “tapar” la comissió europea del cas Pegasus aprofitant el “circ” que ha muntat Vox. La portaveu de la formació al Congrés de Diputats, Míriam Nogueras, ha estat aquest diumenge a Terrassa, aprofitant la cita del Picnic Jazz al Parc de Vallparadís, per valorar l’arribada aquesta setmana de la delegació del Parlament Europeu per investigar el suposat espionatge polític. La diputada no li ha agradat gens que els socialistes enlloc “de retre comptes amb aquesta delegació” estigui “muntant un circ amb la ultradreta”.

Acusa el PSOE de “plantar” la delegació europea excusant-se amb la moció de censura d’Abascal, i així “tapar-se les vergonyes i porqueries de les clavegueres de l’Estat”, juntament amb la complicitat del Partit Popular. Nogueras també ha tingut unes paraules per al paper d’ERC, a qui ha recriminat que “toleri” que la missió europea no es reuneixi amb una àmplia representació de les víctimes, i només ho faci amb afectats republicans. Per Junts, Esquerra està actuant com “aliat” de socialistes i populars.

Una setantena de persones afectades per Pegasus

“A Catalunya necessitem un govern fort i desacomplexat, que defensi els interessos de tots, i no només dels qui tenen carnet d’ERC”, ha etzibat Nogueras, en relació a què la missió de l’Eurocambra sobre Pegasus tingui agendat trobar-se amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, i l’exconseller i candidat d’ERC a Barcelona, Ernest Maragall. Tots tres van ser espiats amb el programari de Pegasus. Hi ha recordat que hi ha “gairebé 70 afectats, tant de Junts, com d’Òmnium, CUP, ANC, periodistes, advocats i gent de la societat civil”.

A part dels tres representants d’ERC, la delegació d’eurodiputats es trobarà amb parlamentaris de la cambra catalana que formen part de la comissió d’investigació sobre el Catalangate. En aquest grup sí que hi ha representació de JxCat, amb el vicepresident de la comissió Albert Batet i Josep Rius, tots dos també afectats per Pegasus.

Viatjaran a Madrid sis membres més de la comissió, com el seu president i víctima de l’espionatge, Josep Maria Jové, i Marta Vilalta (ERC). També hi seran els diputats de la CUP Montserrat Vinyets i Xavier Pellicer, el diputat del PSC Òscar Aparicio i el d’En Comú Podem Lucas Ferro. Vox no hi serà i Cs i PPC no formen part de la comissió d’investigació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa