Carles Caballero, d'ERC Terrassa, i Oriol Guerrero, de Jovent Republicà
Carles Caballero, d’ERC Terrassa, i Oriol Guerrero, de Jovent Republicà | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

“Condemnem l’actuació dels Mossos d’Esquadra del passat dijous 6 de desembre que van carregar de forma desproporcionada i inhumana en alguns moments un cop havia finalitzat la manifestació antifeixista a la rambla Francesc Macià de Terrassa”. Així de contundent s’ha mostrat Oriol Guerrero, portaveu de Jovent Republicà de Terrassa, en una roda de premsa en què la formació política ha exigit “responsabilitats” al conseller d’Interior Miquel Buch i al cos de la policia catalana.

Unes responsabilitats que passarien per “iniciar una investigació dels fets que van tenir lloc a partir de dos quarts de set de la tarda i durant dues hores després, i que haurien de comportar la depuració dels comandaments dels Mossos implicats“. Per Guerrero, les declaracions de Buch no han estat satisfactòries, “no s’ha donat resposta a les càrregues contra els manifestants pacífics, i demanem explicacions de l’actuació violenta que es va produir”.

Jovent Republicà lamenta que amb les càrregues policials el que es va aconseguir va ser “blanquejar el feixisme que havia tingut lloc minuts abans a la plaça Primer de Maig en un acte convocat per Vox”, i ha aprofitat per recalcar que les darreres actuacions dels Mossos contra els manifestants “no responen a la realitat del que vivim als carrers de Catalunya”.

Aquest divendres, ERC-MES i Jovent Republicà presentaran un acord per la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Terrassa en què es demana: declarar de nou Terrassa ciutat antifeixista; condemnar les manifestacions d’exaltació del feixisme; no permetre l’exhibició de simbologia feixista en els espais públics; donar suport a la Plataforma Antifeixista de Terrassa; i demanar responsabilitats pels fets succeïts el dia 6 a Interior i Mossos”.

Comentaris

    J.l.t Desembre 12, 2018 | 16:14
    Más fuerte les tenían que haber dado

Nou comentari