MónTerrassa
Josep Rull, únic candidat a presidir el Consell Nacional de Junts
  • CA

El terrassenc Josep Rull és l’únic candidat a president el Consell Nacional de Junts. L’exconseller de Territori i Sostenibilitat i exregidor de l’Ajuntament de Terrassa s’ha postular per encapçalar aquest òrgan intern de la formació, segons ha informat el partit nacional. Rull va ser condemnat pel Tribunal Suprem a 10 anys de presó i inhabilitació d’un càrrec públic per sedició, arran de la seva participació en el referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

Si bé el terrassenc s’havia mantingut una mica apartat de la política, mai ha deixat d’expressar la seva opinió ni sempre ha mostrat la seva lleialtat cap a Junts, també a nivell local. Actualment, professionalment és el responsable del programa Compromís Verd de MútuaTerrassa.

Avals per càrrecs a Junts

D’altra banda, segons informa l’Agència Catalana de Notícies, Jordi Monrós i Marcel Padrós es disputen el càrrec de defensor de l’afiliat, mentre que gairebé una trentena de militants aspiren a ser membres del Consell Nacional i una dotzena a formar part de la comissió de garanties.

A partir d’aquest dimecres i fins al 13 de juliol s’obre el període de recollida d’avals per obtenir aquests càrrecs del partit, que es votaran durant el congrés de les ponències polítiques i organitzativa del 15 i 16 de juliol a la Farga de l’Hospitalet.

Recordem que en les darreres votacions que es van fer al partit, l’actual presidenta del Parlament, Laura Borràs, va ser escollida presidenta de Junts, mentre que Jordi Turull va ser proclamat nou secretari general. En el Congrés del mes de juny es va aprovar també les quatre vicepresidències amb Josep Rius, Francesc de Dalmases, Aurora Madaula; David Torrents com a secretari d’organització; Teresa Pallarès com a secretària de finances. Els vocals de l’executiva serien Jaume Alonso Cuevillas, Damià Calvet, Joan Canadell, Cristina Casol, la terrassenca Montserrat Caupena, Violant Cervera, Jordi Fàbrega, Gemma Geis, Montserrat Girbau, Jaume Giró, Marta Madrenas, Toni Morral, Míriam Nogueras, David Saldoni, Mònica Sales, el terrassenc i exconseller Miquel Sàmper, Aleix Sarri, Ester Vallès i Salvador Vergés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa