MónTerrassa
Josep Rull recupera la conselleria de Territori i Sostenibilitat des de la presó
  • CA
El conseller Josep Rull es troba a la presó d’Estremera | Jordi Borràs

!--akiadsense-->

Josep Rull (Terrassa, 1968) recupera la conselleria de Territori i Sostenibilitat des de la presó, prop de set mesos després que fos de destituït pel govern espanyol arran de l’aplicació del 155. Després de declarar a l’Audiència Nacional el 2 de novembre, Rull, juntament amb altres membres del govern destituït més, va ser empresonat preventivament –acusat de rebel·lió i malversació- i posat en llibertat poc més d’un mes després. Va concórrer a les eleccions en la candidatura de Junts per Catalunya i va ser elegit diputat. El 23 de març, però, el magistrat del Tribunal Suprem va ordenar novament el seu ingrés a la presó d’Estremera de forma preventiva, acusant-lo de rebel·lió.

Durant la passada legislatura, Rull va participar com a conseller del govern de Carles Puigdemont en el trajecte inaugural de la Línia 9 del metro que connecta la ciutat de Barcelona amb l’aeroport. Pendents van quedar, però, les obres del ramal de la Zona Franca. Com a conseller, una de les apostes de Rull ha estat la implantació de la vinyeta -un sistema de pagament anual que pretenia substituir els actuals peatges.

Durant els seus anys com a conseller de Territori i Sostenibilitat, Rull va destacar per ser un dels membres del govern més actius a les xarxes socials. De fet, un cop aplicat el 155, Rull, ja destituït, es va fotografiar al seu despatx de la conselleria, una imatge que va córrer ràpidament per Twitter.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa