MónTerrassa
Josep Rull fa bullir la xarxa: “Que a les 18h sigui fosc és depriment”

L’exconseller i exregidor de l’Ajuntament de Terrassa Josep Rull va fer aquest cap de setmana una piulada en què mostrava la seva disconformitat amb el canvi d’hora, i això ha fet bullir la xarxa. Recordem que aquest diumenge a la matinada, els rellotges van retrocedir una hora, seguint les directrius del Consell de la Unió Europea, per adaptar-se a l’horari d’hivern. Caldrà veure si aquesta serà la penúltima vegada que es dugui a terme ja que el 2019 el Parlament Europeu va aprovar instaurar de forma permanent l’Horari Central Europeu (CET) o horari d’hivern.

La controvèrsia a Catalunya i Espanya és encara més aguditzada perquè la decisió del nostre horari solar va ser modificada pel dictador Francisco Franco, que va decidir unir-se al calendari de l’Alemanya i Itàlia. Per contra, molts col·lectius consideren que l’Estat hauria d’equiparar-se al Regne Unit, ja que el meridià de Greenwich -que passa per Londres- creua la Península.

Opinions per a tots els gustos

Doncs bé, l’exportaveu de Junts a Terrassa va manifestar al seu parer al respecte: “Que a les sis de la tarda ja sigui fosc és depriment (diguin el que diguin els experts de la UE…)”, va dir.

La pilota va ser llençada i les reaccions no van trigar a arribar. Més de 300 comentaris ha tingut la piulada, i n’hi ha per tots els gustos. Malgrat que n’hi ha molts que donen suport i comparteix la visió de l’exconseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, es podria que una majoria hi han estat crítics.

En la part favorable, hi ha tuiters que recorden que els països mediterranis són envejats per les hores de sol que tenen i per l’estil de vida associat a aquest calendari solar. També recorden que pel temps d’oci o familiar, és molt millor tenir les tardes amb més llum per poder gaudir de l’aire lliure, on els nens poden anar al parc. També per aquells que creuen que amb aquest canvi es gastarà molta més electricitat a les llars i enllumenat públic, amb el cost afegit que això suposa.

Els usuaris recriminen que aquesta percepció és fruit dels horaris que el terrassenc té, i per extensió, que predominen a l’Estat espanyol. “Depén de quan et llevis, quan dinis, quan te’n vas a dormir… Si t’aixeques a les nou i dines a les 3 i te’n vas a dormir a les 12, segur. Fes un altre horari no pas l’espanyol”, exclama @Nomartanibur. O bé “Vaig viure molts anys a UK i a les 3:45/4pm de la tarda ja era fosc i no passa res. Ens queixem per tot. Ens hauriem de quedar en aquest horari o millor com a UK, el cos funciona + millor i és l’horari que ens tocaria. La gent seria més productiva i pensaria menys amb la “cañita””, diu @Nunuemporda. Es tracta d’una reflexió que comparteixen aquells ciutadans que sobretot fan horari laboral de matí, i que també troben “depriment” anar a les 8 del matí o abans a la feina i que estigui ben fosc. O enviar la canalla a col·legi quan encara no ha sortit el sol.

La discussió entre uns i altres demostra que és una qüestió que genera controvèrsia i que no acaba de tenir un consens esperat. Per això, segurament, la decisió de fer el fus horari permanent no s’acaba d’implementar.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: rce a novembre 01, 2022 | 08:11
  rce novembre 01, 2022 | 08:11
  En canvi, sembla normal que a l'estiu sigui de dia a quarts d'once de la nit. l'horari natural es el que es i per anar amb el sol encara s´hauria d'haver endarrerit una altra hora
 2. Icona del comentari de: rce a novembre 01, 2022 | 09:02
  rce novembre 01, 2022 | 09:02
  En canvi, sembla normal que a l'estiu sigui de dia a quarts d'onze de la nit. L'hora natural es la que es i si haguèssim d'anar amb el sol, encara s'hauria d'haver endarrerit una hora més el rellotge el cap de setmana passat
 3. Icona del comentari de: Anselmo a novembre 01, 2022 | 18:32
  Anselmo novembre 01, 2022 | 18:32
  Quina pena que em dona aquest Rull, ja no sap que fer per sortir als diaris i on sigui . Ja se que es molt dur passar-se més de 3 anys a la presó i després no ser ningú , ay Pepitu amb el que tu has sigut i com t'has de veure. Ara no més et queda que la teva dona torni a sortir regidora amb una mica de sort , per que votar a Junts a Terrassa és com a mínim una pèrdua de temps. Junts quedarà fora de totes les institucions ( la Dipu també) i així tothom haurà de buscar-se els cigrons a altres partits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa