MónTerrassa
Jaume Puig, únic representat de la demarcació al Consell Nacional d’ERC
  • CA

Jaume Puig, és l’únic representant de la demarcació de Terrassa al Consell Nacional d’Esquerra Republicana. Amb 883 vots, l’alcalde d’Ullastrell ha entrat dins de l’òrgan intern, que es constituirà a finals d’aquest mes. Del Vallès Occidental, sí que hi ha també el sabadellenc Santi Valls, la cerdanyolenca Helena Solà, i la veïna de Palau-solità Eva Soler. La votació s’ha pogut fer de forma electrònica, i s’han escollit un total de 30 consellers/es, de forma equitativa.

No ha estat l’única votació que els militants d’ERC han dut a terme aquest cap de setmana. Dins del 29è Congrés Nacional d’Esquerra Republicana, la candidatura “Més republicanisme, més llibertat”, encapçalada pel president i la secretària general, Oriol Junqueras i Marta Rovira, ha rebut el suport del 87% dels vots emesos de la militància en la jornada electoral d’aquest 6 de novembre.

Nova executiva nacional d’ERC

Ha comptat amb un 50,2% de participació, una xifra similar a les eleccions de l’anterior Congrés, el 2019, que va ser del 57,2%. En concret, han votat 4.309 militants, 3.747 a favor de la candidatura de Junqueras, Rovira, Aragonès i Vilalta i 562 en blanc. La candidatura de Junqueras i Rovira aposta, a més, perquè Josep Maria Jové torni a presidir el Consell Nacional.

Amb la nova Executiva Nacional, liderada també pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, com a coordinador nacional d’Esquerra Republicana, i Marta Vilalta com a secretària general adjunta i portaveu, s’ha buscat una barreja dels lideratges consolidats amb la renovació necessària per adaptar-se al moment actual. S’incorporen per primera vegada com a vicesecretaris generals Adriana Delgado (Partit Obert i, ara, també, Moviments Socials) i Eloi Hernàndez (Coordinació Institucional). En canvi, han estat reelegits com a vicesecretaris generals Raquel Sans (Feminismes, que incorpora LGTBI), Lluís Salvadó (Coordinació Interna), Marta Vilaret (Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva), Raül Romeva (Prospectiva, Agenda 2030 i, ara, també, Transició Ecològica i Esports), Sara Bailac (Acció Política i Sectorial) i Marc Colomer (Comunicació i Estratègia); mentre que Jordi Roig ha passat de gerent i secretari a vicesecretari general de Recursos, Finances i Gerència i Jordi Solé de secretari a vicesecretari de Relacions Internacionals.

Aquest ha estat el primer episodi d’un procés intern que culminarà amb el plenari que el partit té previst celebrar a principis de 2023 per tal d’actualitzar els documents estratègics de l’organització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa