MónTerrassa
Jaume Puig, únic representat de la demarcació al Consell Nacional d’ERC

Jaume Puig, és l’únic representant de la demarcació de Terrassa al Consell Nacional d’Esquerra Republicana. Amb 883 vots, l’alcalde d’Ullastrell ha entrat dins de l’òrgan intern, que es constituirà a finals d’aquest mes. Del Vallès Occidental, sí que hi ha també el sabadellenc Santi Valls, la cerdanyolenca Helena Solà, i la veïna de Palau-solità Eva Soler. La votació s’ha pogut fer de forma electrònica, i s’han escollit un total de 30 consellers/es, de forma equitativa.

No ha estat l’única votació que els militants d’ERC han dut a terme aquest cap de setmana. Dins del 29è Congrés Nacional d’Esquerra Republicana, la candidatura “Més republicanisme, més llibertat”, encapçalada pel president i la secretària general, Oriol Junqueras i Marta Rovira, ha rebut el suport del 87% dels vots emesos de la militància en la jornada electoral d’aquest 6 de novembre.

Nova executiva nacional d’ERC

Ha comptat amb un 50,2% de participació, una xifra similar a les eleccions de l’anterior Congrés, el 2019, que va ser del 57,2%. En concret, han votat 4.309 militants, 3.747 a favor de la candidatura de Junqueras, Rovira, Aragonès i Vilalta i 562 en blanc. La candidatura de Junqueras i Rovira aposta, a més, perquè Josep Maria Jové torni a presidir el Consell Nacional.

Amb la nova Executiva Nacional, liderada també pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, com a coordinador nacional d’Esquerra Republicana, i Marta Vilalta com a secretària general adjunta i portaveu, s’ha buscat una barreja dels lideratges consolidats amb la renovació necessària per adaptar-se al moment actual. S’incorporen per primera vegada com a vicesecretaris generals Adriana Delgado (Partit Obert i, ara, també, Moviments Socials) i Eloi Hernàndez (Coordinació Institucional). En canvi, han estat reelegits com a vicesecretaris generals Raquel Sans (Feminismes, que incorpora LGTBI), Lluís Salvadó (Coordinació Interna), Marta Vilaret (Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva), Raül Romeva (Prospectiva, Agenda 2030 i, ara, també, Transició Ecològica i Esports), Sara Bailac (Acció Política i Sectorial) i Marc Colomer (Comunicació i Estratègia); mentre que Jordi Roig ha passat de gerent i secretari a vicesecretari general de Recursos, Finances i Gerència i Jordi Solé de secretari a vicesecretari de Relacions Internacionals.

Aquest ha estat el primer episodi d’un procés intern que culminarà amb el plenari que el partit té previst celebrar a principis de 2023 per tal d’actualitzar els documents estratègics de l’organització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa