MónTerrassa
Isaac Albert: “L’Andana ha de marxar del Condicionament”
  • CA
xx
L’Andana/ Terrassa.cat

!--akiadsense-->

Un dels principals actors de l’equip de govern municipal, el pimer tinent d’alcalde, Isaac Albert, considera que el centre d’acolliment l’Andana “ha de marxar del Condicionament Terrassenc”, al passeig del 2 2 de Juliol. I és que segons ha manifestat a Món Terrassa, “el que ha fet l’Ajuntament durant molts anys és convertir espais estratègics en un calaix de sastre”.

L’Andana, a parer seu, ha de canviar d’ubicació “no pas perquè generi cap problema” sinó per una raó de fons. Els anteriors governs argumentaven que situar-la a l’Acondicionament permetria un contacte amb gent de les entitats. “I el cert és que hi ha una porta per la qual s’entra i se surt. S’hi dorm, es fan dutxes i se’n van, i no es veu a les persones que ocupen altres espais de l’edifici”. “Si aquesta era una justificacó, d’acord, però no té sentit”, sentencia Albert. El tinent d’alcalde considera que hi ha altres opcions i altres edificis on s’hi podria encabir perfectament aquest servei. El Concionament, ho deixa molt clar, el vol com a equipament sociocultural.

L’Andana

El Centre té un caràcter assistencial i socieducatiu per a persones sense llar que requereixen acolliment i suport,així com per a aquelles persones que, per situacions d’emergència, es troben en la necessitat d’abandonar el seu domicili de forma temporal. La derivació de les persones en situacions d’emergència es farà sinó hi ha altres recursos més adequats i disponibles a la ciutat. Entenent per situació d’emergència aquella situació provocada per riscos naturals o tecnològics (nevades,onades de fred/calor, inundacions, fuites de gas o similars.

El Centre d’Acollida ofereix com a prestacions bàsiques:

Acolliment i allotjament per a persones sense sostre

Acolliment i allotjament per a persones i grups afectats per una situació d’emergència

Altres prestacions bàsiques derivades de l’acolliment

Atenció socioeducativa:individual i grupal

Higiene

Rober

Bugaderia

Consigna

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa